М‘ясо з грибами в соусі з паприки
Це дуже простий і досить швидкий рецепт для теплої сімейної вечері. Використання свинячої вирізки дозволяє скоротити до мінімуму час приготування страви. Таке м'ясо дуже добре подавати з картопляним пюре або відварним рисом, плюс, за бажанням, з яким-небудь салатом зі свіжих овочів.
Інгредієнти на 4 порції:
500 г свинячої вирізки
2 ст.л. солодкої паприки
400 г печериць
1 середня цибулина
3 зубчики часнику
400 г томатів у власному соку
1 / 2 ч.л. сухого чебрецю
100 мл курячого бульйону або води
4 ст.л. сметани
сіль і перець за смаком
олія для смаження
Гриби нарізаємо на середні шматочки.
Цибулю дрібно рубаємо.
М'ясо нарізаємо на кубики із стороною 2-2,5 см. Кладемо в миску.
Додаємо сіль, перець і половину паприки. Перемішуємо.
Смажимо м'ясо в 2 заходи на сильному вогні, постійно помішуючи, до рум'яної скоринки, близько 5 хвилин на партію.
Перекладаємо м'ясо на тарілку.
Додаємо в сотейник 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо гриби і обсмажуємо до золотисто-коричневого кольору, близько 5-7 хвилин. Забираємо на тарілку.
У сковороду кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, до напівпрозорості, періодично помішуючи, близько 5 хвилин. Додаємо часник, чебрець і залишок паприки і смажимо ще 1 хвилину.
Додаємо в сотейник роздавлені ложкою томати разом із соком і бульйон. Доводимо до кипіння і уварюємо на сильному вогні протягом 7-8 хвилин.
Повертаємо в сотейник м'ясо і гриби. Зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 10 хвилин, до м'якості м'яса.
Вимикаємо вогонь і додаємо в сотейник сметану.
Перемішуємо і відразу подаємо.
Смачного!
Схожі кулінарні рецепти |