Головне меню

Популярні рецепти

Пряні свинячі реберця

Пряні свинячі реберцяНайніжніші і дуже соковиті свинячі ребра з приємним ненав'язливим соусом. Страва чудово поєднується з овочевим салатом із солодких перців, лола роси і заправкою (оливкова олія + діжонська гірчиця + сік лимона + розтерті в пасту анчоуси)

Запашний перець, білий перець і корицю потовчіть в ступці (вам потрібен дрібний помол). Підмісіть до спецій кайенский перець і мелений імбир.

Ребра сполосніть під проточною водою, обсушити, видаліть плівки і розріжте на 5 шматків (по 3 ребра на порцію). Натріть ребра свіжомеленим чорним перцем (у мене суміш). Розігрійте в широкій сковороді оливкову олію. Обсмажте ребра з двох сторін на сильному вогні до рум'яної скориночки. Приправте ребра спеціями, злегка підсолити і, деглазуруйте, вливши в сковороду 130мл води (дерев'яною лопаткою відскребіть з дна і бортиків сковороди осад який утворився при смаженні, а потім розчиніть в рідині). Додайте пиво і доведіть до кипіння. Щільно закрийте сковорідку кришкою і готуйте на мінімальному вогні, час від часу перевертаючи, 1 годину 20 хвилин. Всі ці процедури можна зробити за добу до подачі і тримати ребра в рідині в холодильнику.

Вийміть ребра з рідини, саму рідину процідіть через дрібне сито (в мене вийшло 250мл).

Перелийте рідину в сотейник, доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні 5 хвилин. Загустіть соус розведеним у воді крохмалем і готуйте, помішуючи, ще 3 хвилини. Зніміть з вогню.

Розігрійте гриль до максимальної температури.

Ребра посоліть і покладіть на застелені фольгою грати. Встановіть решітку в 8-10см від гриля. Запікайте по 2-3 хвилини з кожного боку. Негайно подавайте ребра з гарячим соусом.

інгредієнти:
1800гр свинячих ребер
500мл темного пива "Krusovice" ("Guinness", або портер)
130мл води
2 стол.ложки оливкової олії
2 палички кориці
1 чайн.ложка меленого сухого імбиру
12 горошин запашного перцю
20 горошин білого перцю
1/4 чайн.ложкі кайенского перцю (регулюйте гостроту на свій смак)
мелений чорний перець (у мене суміш)
сіль
для згущення 250мл соусу:
1 стол.ложки кукурудзяного крохмалю
2 стол.ложки води
крім того:
фольга




Схожі кулінарні рецепти