Головне меню

Популярні рецепти

Рулет з рульки з грибним соусом

Рулет з рульки з грибним соусом Спосіб приготування

М'яту сполоснути, віджати і посікти. Імбир очистити, дрібно нарізати. Часник дрібно натерти. Перець порізати кільцями, видаливши насіння. Змішати мед і соєвий соус, додати овочі, зелень і спеції. Перемолоти все блендером до однорідної пасти.

Рульку помити, обсушити і розрізати уздовж кістки. Гострим ножем акуратно вирізати кістку, свинину порізати невеликими шматками. Рульку і м'ясо рясно натерти маринадом. У рульку покласти шматочки свинини, загорнути все рулетом і перев'язати нитками. Щільно упакувати в декілька шарів фольги і поставити на холод на 4-5 годин.

Промариноване м'ясо дістати, у фользі зробити шпажкою (зубочисткою) багато проколів. Залити рульку прямо у фользі холодною водою так, щоб вода її трохи покрила. На середньому вогні довести до кипіння, покласти овочі, всипати спеції і варити, не забувши зняти піну, 30 хвилин.

Дістати рульку з бульйону (фольгу не знімати!), Покласти у форму для запікання. З'єднати 1 літр процідженого бульйону (з-під рульки) з темним пивом і налити у форму з рулькою. Запікати в духовці (150-170 ° С) 2.5 години. Якщо раптом рідина випарується, додати ще бульйону з пивом.

Готову рульку дістати, зняти фольгу і дуже акуратно видалити товсту шкіру з рульки. Щільно загорнути в чисту фольгу, далі в рушник (туго згортаючи) і поставити на холод на 10-12 годин.

Гриби почистити, відокремити капелюшки від ніжок і залити окропом на 10 хвилин. Промити, залити холодною водою (750 мл), довести до кипіння, всипати спеції і варити на малому вогні 30 хвилин, не забуваючи знімати піну. Дістати гриби з бульйону, остудити і порізати невеликими шматочками. Бульйон процідити.

У сотейнику з товстим дном розпустити масло до спінювання, всипати борошно і пасерувати 3 хвилини до легкого золотистого кольору. Грибний бульйон змішати з пивом, влити в пасеровку і варити 20 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи. Процідити.

Пасерувати дрібно нашатковану цибулю до прозорості (2 хв), додати томат-пасту і коричневий цукор і пасерувати ще 3-4 хвилини, помішуючи. У проціджений соус додати цибулю, гриби, сіль і спеції і варити 10-15 хвилин до загусання.

М'ясний рулет порізати скибочками, викласти на блюдо, прикрасивши зеленню. Подавати разом з грибним соусом.

Смачного!

Для маринаду:

2 ч.л. суміші спеції (коріандр, гірчичне насіння, запашний, чорний і червоний перці)
0.5 ч.л. мускатного горіха
0.5 ч.л. паприки
0.5 ч.л. базиліка
0.5 ч.л. солі
2 ст.л. соєвого соусу
2 ст.л. меду
15 гр м'яти
25 гр імбирного кореня
40 гр часнику
1 кайенский перець (або малий пекучий)

Для рулету:

300 гр свинини (піджарка)
1 свиняча рулька (~ 1.1 кг)


Для бульйону:

1 цибулина
1 шт. морква
1 ч.л. гвоздики
0.5 ч.л. перцю горошком
0.5 ч.л. запашного перцю
1 зірочка бадьяна
1 лавровий лист
300 мл темного пива

Для соусу:

200 г свіжих грибів
7-10 шт гвоздики
5 шт. запашного перцю
1/3 ч.л. насіння кропу
20 гр борошна
30 гр вершкового масла
1 цибулина
1 ст.л. рослинної олії
1 ст.л. коричневого цукру
250 мл світлого пива
250 мл грибного бульйону
1 ч. л. томантної пасти
мускатний горіх на кінчику ножа
1/5 ч.л. тим'яну
сіль, перець - за смаком




Схожі кулінарні рецепти