Головне меню

Популярні рецепти

Філе свинини з горіховою крихтою і розмарином - рецепт з фото

Філе свинини з горіховою крихтою і розмарином.

Філе свинини з горіховою крихтою і розмарином

інгредієнти:


-4 Свинячих філе (по 150-170гр кожен)
-1кг картоплі
-750гр моркви
-5 Стол.ложок оливкової олії
-50гр вершкового масла
-1 Стол.ложки коричневого цукру
-50гр твердого сиру (у мене "Маасдам")
-2 Стол.ложки панірувальних сухарів
-75гр волоських горіхів
-Пучок свіжого розмарину (30гр)
-5 Великих гілочок кропу
-1 Чайн.ложка сушеної подрібненої м'яти
-1 Чайн.ложка сушеного подрібненого орегано
-1 Чайн.ложка сушеного подрібненого базиліка
-1 Чайн.ложка сушеного подрібненого чаберу
-Сіль
-Свіжозмелений перець

крім того:

-Форма для запікання 22х30см
Філе свинини з горіховою крихтою і розмарином.


1. 1. На фото набір продуктів: картопля, морквф, свіжий розмарин, свіжий кріп, 4 свинячих філе, масло оливи, вершкове масло, сир, волоські горіхи, панірувальні сухарі, сіль, коричневий цукор, млин з перцем, сухі трави (м'ята, орегано, базилік і чабер).



2. Розмарин вимийте і обсушіть, 2/3 частини зелені крупно посічіть (використовуйте тільки листочки, гілочки занадто грубі і непридатні для цієї страви). 1/3 частину розмарину що залишився відкладіть для прикраси блюда.

Картоплю вимийте, почистіть і наріжте великими скибками.

Моркву очистіть, вимийте і наріжте товстими кільцями під кутом.


3. Духовку розігрійте до t = 175С.

Картоплю, моркву і січений розмарин викладіть у форму, збризніть 3-ма столовими ложками олії оливи і все перемішайте. Приправте сіллю, перцем і коричневим цукром.

4. Запікайте овочі 45 хвилин, зрідка помішуючи.

5. Для приготування горіхової крихти натріть дрібно сир, посічіть волоські горіхи і вимиту зелень кропу.

Розтопити вершкове масло і змішайте його з горіхами, сиром, кропом, панірувальними сухарями і травами (м'ята, орегано, базилік і чабер).

6. Приправте перцем і сіллю.

7. Філе свинини обполосніть і промокніть насухо.

Розігрійте в сковороді 2 стол.ложки масла оливи і обсмажте на ньому м'ясо по 2 хвилини з кожного боку до утворення хрусткої скоринки (кришкою не накривайте). Обсмажене м'ясо поперчіть і посоліть.

8. Картоплю і морквину на деко трохи посуньте один до одного. Поруч викладіть на деко шматки м'яса.

9. Розподіліть поверх м'яса горіхову крихту і поставте в духовку при тій же температурі ще на 10 хвилин.

10. Перед подачею прикрасьте порції розмарином, що залишився.




Схожі кулінарні рецепти