Головне меню

Популярні рецепти

Свинина в кисло-солодкому соусі - рецепт з фото

Свинина в кисло-солодкому соусі - рецепт з фотоСвинина в кисло-солодкому соусі

інгредієнти:

-600гр свинини (філе)
-50гр моркви
-50гр стручкової квасолі
-50гр черешків селери
-1 Невелика цибулина
-2 Зубчики часнику
-1 / 2 маленького перцю чилі
-4 Сушених гриба шиітаке (по-мандаринськи: зіанг су; по-кантонски: хунг ГВО; по-японськи: сіітаке)
-1 Стол.ложки тертого імбиру
-125мл курячого бульйону
-3 Стол.ложки темного соєвого соусу
-1 Стол.ложки рисового оцту
-3 Стол.ложки арахісового масла (я використовувала кунжутне)
-2 Чайн.ложкі кукурудзяного борошна
-3 Стол.ложки коричневого цукру
-1 / 2 чайн.ложкі меленої кориці
-Мелений перець
-Сіль

1. На фото набір продуктів: свинина, морква, стручкова квасоля, черешкова селера, цибуля, часник, свіжий перець чилі, гриби шиітаке, свіжий імбир, курячий бульйон, темний соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, кукурудзяна мука, коричневий цукор, мелена кориця, млинок з перцем, сіль.

Свинина в кисло-солодкому соусі

2. Сушені шиітаке замочіть на ніч в невеликій кількості води.

Очищену моркву поріжте соломкою довжиною 5см.

Селеру нарубайте тонкими кільцями.

Стручкову квасолю подрібніть на шматочки довжиною 3-3,5 см.

Свинина в кисло-солодкому соусі

3. Селеру залийте невеликою кількістю води, підсоліть і доведіть до кипіння. Варіть селеру 30 секунд, потім витягніть шумівкою і занурте в холодну воду на 5 хвилин (холодна вода зупинить процес варіння та овоч не втратить свій колір). Аналогічно зробіть з квасолею (час варіння 1 хвилина) і з морквою (час варіння 1 хвилина).

Свинина в кисло-солодкому соусі

4. Відкиньте овочі на сито і викладіть на блюдо.

Не слід варити всі овочі разом, їм потрібна різна кількість часу, щоб приготуватися, а при змішуванні вони втрачають свій колір.

Свинина в кисло-солодкому соусі

5. Цибулю і часник дрібно поріжте.

Перець чилі очистіть від насіння і подрібніть.

Свинина в кисло-солодкому соусі

6. Кожен розмочений гриб шиітаке розріжте на 4 частини.

Імбир натріть на дрібній тертці.

Свинина в кисло-солодкому соусі

7. Свинину порізати тонкими скибочками завдовжки 5-6см.

Свинина в кисло-солодкому соусі

8. Кукурудзяне борошно розведіть курячим бульйоном.

Свинина в кисло-солодкому соусі

9. М'ясо необхідно розділити на 3 частини і обсмажувати кожну порцію окремо, щоб отримати ідеальний результат (в занадто наповненому воці немає можливості підтримувати відповідну температуру масла, м'ясу знадобиться більше часу на готування і воно вийде сухим).

Розігрійте вок з 2 столовими ложками олії, обсмажте на ньому по 1/3 свинини по черзі до набуття золотистого кольору (вогонь максимальний + періодичне помішування). Вийміть шумівкою свинину з вока і відставте в сторону.

Свинина в кисло-солодкому соусі

10. Гарячий вок протріть паперовим рушником, влийте 1 столову ложку масла і обсмажте на ньому цибулю до придбання легкого золотистого відтінку.

Свинина в кисло-солодкому соусі

11. Додайте часник, чилі, імбир і моркву. Обсмажуйте суміш 3 хвилини на вогні більше середнього (з цього пункту вок слід періодично струшувати).

Свинина в кисло-солодкому соусі

12. Добавте  квасолю і селеру. Обсмажуйте 1 хвилину.

Свинина в кисло-солодкому соусі

13. Додайте шиітаке і свинину.

Свинина в кисло-солодкому соусі

14. Перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.

Свинина в кисло-солодкому соусі

15. Влийте в вок рисовий оцет та соєвий соус, додайте коричневий цукор.

Свинина в кисло-солодкому соусі

16. Негайно введіть бульйон, доведіть до кипіння і загустіння соусу.

Свинина в кисло-солодкому соусі

17. Приправте сіллю і перцем за смаком, посипте корицею. Зніміть з вогню.

Свинина в кисло-солодкому соусі

18. Подавайте м'ясо гарячим з відвареним рисом.
Свинина в кисло-солодкому соусі




Схожі кулінарні рецепти