Свинина в кисло-солодкому соусі
інгредієнти:
-600гр свинини (філе) -50гр моркви -50гр стручкової квасолі -50гр черешків селери -1 Невелика цибулина -2 Зубчики часнику -1 / 2 маленького перцю чилі -4 Сушених гриба шиітаке (по-мандаринськи: зіанг су; по-кантонски: хунг ГВО; по-японськи: сіітаке) -1 Стол.ложки тертого імбиру -125мл курячого бульйону -3 Стол.ложки темного соєвого соусу -1 Стол.ложки рисового оцту -3 Стол.ложки арахісового масла (я використовувала кунжутне) -2 Чайн.ложкі кукурудзяного борошна -3 Стол.ложки коричневого цукру -1 / 2 чайн.ложкі меленої кориці -Мелений перець -Сіль
1. На фото набір продуктів: свинина, морква, стручкова квасоля, черешкова селера, цибуля, часник, свіжий перець чилі, гриби шиітаке, свіжий імбир, курячий бульйон, темний соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне масло, кукурудзяна мука, коричневий цукор, мелена кориця, млинок з перцем, сіль.

2. Сушені шиітаке замочіть на ніч в невеликій кількості води.
Очищену моркву поріжте соломкою довжиною 5см.
Селеру нарубайте тонкими кільцями.
Стручкову квасолю подрібніть на шматочки довжиною 3-3,5 см.

3. Селеру залийте невеликою кількістю води, підсоліть і доведіть до кипіння. Варіть селеру 30 секунд, потім витягніть шумівкою і занурте в холодну воду на 5 хвилин (холодна вода зупинить процес варіння та овоч не втратить свій колір). Аналогічно зробіть з квасолею (час варіння 1 хвилина) і з морквою (час варіння 1 хвилина).

4. Відкиньте овочі на сито і викладіть на блюдо.
Не слід варити всі овочі разом, їм потрібна різна кількість часу, щоб приготуватися, а при змішуванні вони втрачають свій колір.

5. Цибулю і часник дрібно поріжте.
Перець чилі очистіть від насіння і подрібніть.

6. Кожен розмочений гриб шиітаке розріжте на 4 частини.
Імбир натріть на дрібній тертці.

7. Свинину порізати тонкими скибочками завдовжки 5-6см.

8. Кукурудзяне борошно розведіть курячим бульйоном.

9. М'ясо необхідно розділити на 3 частини і обсмажувати кожну порцію окремо, щоб отримати ідеальний результат (в занадто наповненому воці немає можливості підтримувати відповідну температуру масла, м'ясу знадобиться більше часу на готування і воно вийде сухим).
Розігрійте вок з 2 столовими ложками олії, обсмажте на ньому по 1/3 свинини по черзі до набуття золотистого кольору (вогонь максимальний + періодичне помішування). Вийміть шумівкою свинину з вока і відставте в сторону.

10. Гарячий вок протріть паперовим рушником, влийте 1 столову ложку масла і обсмажте на ньому цибулю до придбання легкого золотистого відтінку.

11. Додайте часник, чилі, імбир і моркву. Обсмажуйте суміш 3 хвилини на вогні більше середнього (з цього пункту вок слід періодично струшувати).

12. Добавте квасолю і селеру. Обсмажуйте 1 хвилину.

13. Додайте шиітаке і свинину.

14. Перемішайте і готуйте ще 1 хвилину.

15. Влийте в вок рисовий оцет та соєвий соус, додайте коричневий цукор.

16. Негайно введіть бульйон, доведіть до кипіння і загустіння соусу.

17. Приправте сіллю і перцем за смаком, посипте корицею. Зніміть з вогню.

18. Подавайте м'ясо гарячим з відвареним рисом. 
Схожі кулінарні рецепти |