Головне меню

Популярні рецепти

Свинина, запечена з гарбузом і картоплею під соусом бешамель

Свинина, запечена з гарбузом і картоплею під соусом бешамель  Свинина, запечена з гарбузом і картоплею під соусом бешамель

Спосіб приготування

Свинину (у мене був невеликий шматочок шийної частини) нарізала порційними шматками, злегка відбила: так, пару ударів тупим предметом, щоб знала, хто в домі господиня, і форму тримала :). Натерла приправою готовою для гриля (майоран, паприка солодка і гостра, коріандр, цибуля, часник, базилік, гірчиця, зелень). Склала стопочкою і залишила на час.

Гарбуз очистила від шкірки. У мене був мій улюблений гарбуз сорту «мускатний», я відрізала тонку частину, в якій немає насіннячок. Нарізала шайбами ​​в 1 см. товщиною.

Картоплю очистила і залишила у воді, щоб не потемніла.

Натерла сир.

Розігріла на сковороді 1 сл. л. рослинного і 1 ст.л. вершкового масла. На сильному вогні коротко обсмажила свинину (по 1-1,5 хв.) З кожного боку до утворення легкої скоринки. Виклала свинину у форму для запікання.

Додала в сковороду 1 сл. л. рослинної олії і обсмажити гарбуз до легкого рум'янцю. Виклала гарбуз на свинину.

Приготувала соус:

Розтопила в ковшику вершкове масло, ввела борошно, перемішуючи й розтираючи, щоб не було грудочок. Тонкою цівкою влила холодне молоко, весь час інтенсивно помішуючи. Приправити сіллю, мускатним горіхом і перцем. Варила, знову ж весь час помішуючи, до загусання. Вибачте за тавтологію, але розмішувати треба безперервно, такий вже він цей Бешамель.

Картоплю витягла з води, обсушила і нарізала тонкими кружками. Виклала в форму на гарбуз.

Залила все соусом. Зверху посипала тертим сиром.

Накрила форму фольгою і відправила в прогріту до 180 градусів духовку на 40 хв. Потім зняла фольгу і запікала до появи золотистої скоринки ще на 10 хв.

Смачного!

Інгредієнти

Свинина - 0,5 кг.
Гарбуз - 0,5 кг. (Очищений)
Картопля - 5 великих бульб - 0,75 кг.
Спеції (або приправа) до м'яса - за смаком та бажанням
Рослинна олія для смаження - 2 ст.л.
Масло вершкове - 1 ст.л.

Для соусу:

Молоко - 0,5 л.
Борошно - 2 ст.л.
Масло вершкове - 2 ст.л.
Мускатний горіх (натертий) - щіпка
Перець білий мелений - щіпка
Сіль - щіпка
Сир твердий - 100 гр.




Схожі кулінарні рецепти