Головне меню

Популярні рецепти

Свинина по-тірольському

Свинина по-тірольськомуСвинина по-тірольському

Спосіб приготування

Чесно кажучи, не знаю, яке відношення має ця страва до австріяків взагалі, і до Тіролю зокрема, і чи знають там про існування такого, але я вирішила не відступати від правил і назвала його так, як пропонують на просторах і-нету. Як на мене, то це смачне свиняче м'ясо, приготоване в гарячому кефірному маринаді. Звучить ТАК звичайно-не дуже, але ж головне не форма, а зміст.

Начитавшись масу варіантів даної страви (до речі, у нас на сайті я його чомусь не знайшла), вирішила внести і свою лепту.

Свинину ріжемо на невеликі шматочки завтовшки 1 см, відбиваємо, солимо і перчимо.

На рослинному маслі обсмажуємо до напів-прозорості нарізану напів-кільцями цибулю, додаємо до нього потерту на крупній тертці моркву. Доводимо до практичної готовності.

Потім сміливо додаємо пів-літри кефіру, додаємо томатну пасту, перчик чилі і спеції.

Часник я порізала брусочками і поклала вже в маринад. Автор пропонує його обсмажити разом з цибулею. не знаю, за моїми спостереженнями тоді запаху і смаку у часнику як такого немає взагалі.

Перемішуємо нашу пекельну суміш, накриваємо кришкою й даємо прокипіти 5 хв.

Вимикаємо, викладаємо прямо в гарячий маринад підготовлене мяско, накриваємо кришкою і йдемо займатися своїми справами-нехай маринується.

Рівно через годину ставимо на повільний вогонь тушкуватися під кришкою до повної готовності. Автору вистачило для цього всього 10-15 хв. Ну, не знаю ... Наші українські хрюші видно більш стійкі - мені знадобилося для досягнення бажаного результату близько 45 хв. результат, скажу я Вам дуже порадував. Ніжна, просто тане в роті свинина і багато-пребагато такої ж смачною підливки.

Інгредієнти

Свинина-1-1.2 кг
Кефір-0.5 л
томатна паста-2 ст л
Цибуля-1 крупна
Морква-1 невелика
Часник-5-6-зубчиків
перчик чилі-за смаком та бажанням (я порізала кільцями маленьку перчинку)
Сіль, перець
Приправи для свинини
Рослинне масло - трохи для смаження




Схожі кулінарні рецепти