Головне меню

Популярні рецепти

Свинятко в "далекому плаванні"

Свинятко в "далекому плаванні"1. Свиняча шийка - нежирна,  жирної свинини вдень з вогнем шукати і не знайти ... За салом на історичну батьківщину літаємо ...

Отже, м'ясо миємо і насухо промокаємо ... хоча "насухо" не обов'язково ...

Знадобиться сіль і перець.

2. М'ясо з усіх боків натираємо добре (без зайвого фанатизму!) Сіллю і перцем.

Беремо посудину - сковорідку, качаночек або жаровню і ставимо чисту і суху на вогонь.

Вливаємо води рівнем не більше 1 см.

3. Доводимо до кипіння

У киплячу воду кладемо м'ясо і ...

- накриваємо кришкою!

4. Слідкуйте за процесом!

- Вода кипить не вируючи, так ледве кипить ...

- Як тільки вода починає випаровуватися - м'ясо перевертаємо і підливати кипя‘точком!

І так продовжуємо від 1 до 1,5 години.

За цей час м'ясо перетвориться в ніжне пахуче блюдо і - навіть! - З скоринкою!

5."Відсебеньки" (тобто- від себе)  -

- Я чилі і розмарин додала хвилин за 10-15 до закінчення готування.

Звичайно - спочатку помила і "харакіровала" чилі ... потім перчик і листочки розмарину дрібно порубати.

6. Готово! Смачно! Ароматно!

7. М'ясо можна вживати як гарячим, так і в холодному вигляді - типу буженини ... Ідеальний шматочок ...

8. Ми їли гарячим - до нього я забацав соус.

9. - М'ясо вийняла і до залишків відвару влила вершки і трохи випарила;

- Додала брусницю і прокип'ятила ...

10. Готово! їмо!

Інгредієнти

Свинина (свиняча шийка) цілим шматком - 1-1,5 кг
Вода - скільки знадобиться
Сіль і перець - за смаком

Опційно:

- Чилі - півстручка;
- Розмарин.
СОУС (опційно):
Відвар від свинини
Вершки - 150-200 мл
Брусниця (з баночки) - 3-4 ч.л. або більш