Головне меню

Популярні рецепти

М'ясо з соусом ароматне - рецепт з фото

М'ясо з соусом ароматне - рецепт з фотоІнгредієнти

М'ясо (свиняча шийка в мене) - більше 1 кг, беремо з розрахунку 250-300 г на порцію
Соєвий соус - кілька столових ложок
Трави свіжі - у мене гілочка розмарину довжиною в 15-20 см, квітучий чебрець і чебрець (3-4 гілочки) і гілочка квітучої меліси
Часник - 3-4 зубки
Перець чорний горошком (1 ч.л. - а можна і побільше, якщо любите гостре) і бенгальський довгий перець (він не дуже гострий, можна взяти 1 ст.л.). Якщо немає бенгальського перцю - то можна обійтися тільки чорним або взяти інший набір перців.
Топлене масло (топила сама якось) - 3-4 ст.л., можна замінити рослинним маслом
Крохмаль - 2-3 ст.л. (По необхідності)

Для соусу:

Сметана (20% жирності) - 2 ст.л.
Гірчиця (гостра, але не російська!), Із зернятками - 1-2 ч.л. (За смаком!)
Вершки - 125 мл
Дрібка цукру

Крім того:

- Потрібна сковорідка побільше в діаметрі - в мене сковорідка з антипригарним покриттям діаметром 24 см;
- Казаночек або каструлька.

 

1. Етап перший - "холодний": "У обробної дошки":

- М'ясо треба зачистити (зняти плівки і зайвий жир), добре промити і ретельно обсушити паперовими полотенечком.

2. Тепер треба м'ясо порізати шматочками приблизно 5 мм завтовшки і 1-1,5 см шириною, а довжина не грає ролі ... Зазвичай рекомендують м'ясо підморожувати, щоб зручніше було нарізати, але мені ця ідея не сподобалася ... проблем з нарізкою м'яса не буде, якщо користуватися гарним гострим ножем.

3. Ось такі шматочки м'яса ...

4. Перець грубо потовкти у ступці.

Додати перець до м'яса і перемішати.

5. Тепер треба поступово додавати крохмаль до м'яса і добре перемішувати, як тільки з'явиться відчуття, що м'ясо як би "сухе" - то крохмалю достатньо.

6. Тепер час приготувати всі решту інгрідієнти, тому що як тільки підійдете до мартенів, все буде відбуватися так швидко, що часу не буде ні на що.

Зелень (використовуємо тільки листочки і квіточки) дрібно нарізати. Часник грубо нарубати. Перемішати.

Поставити напоготові соус, зелень з часником ...

7. ... Сметану, гірчицю і вершки - все повинно бути під рукою.

8. Поряд стоять сковорідка і каструлька з кришкою. Потрібна також вилка. Приготувати і масло для смаження.

9. Отже, все готово? на фініш?

Етап другий - "гарячий": "У мартена"

- Треба нагріти в сковороді олію, як тільки вона розжариться, викласти шматочки м'яса (вогонь можна трохи - ділення на 2-3, зменшити), шматочки м'яса повинні відчувати себе вільно: не торкатися один одного! Тут уважно! як тільки ви покладете останній шматочок м'яса на сковорідку, ті шматочки, які першими потрапили на сковорідку, можна вже перевертати ... Це дійсно відбувається дуже швидко - не позіхайте! Як тільки перевернули останній шматочок м'яса - можна класти в каструльку ті, які "перші". Зручно користуватися виделкою ... м'ясо в каструльці?

10. Тепер ложка масла в сковорідку ...

... І швидко, швидко! - М'ясо в каструльці сбризнуть 1 ст.л. соєвого соусу (взагалі-то за смаком!) і посипати травами з часником (1/3 суміші) і накрити кришкою. Хай думають, шо до чого ... і до кого!

І зразу ж починаємо процес з самого початку ... Мені м'ясо вдалося обсмажити за 3 рази - дуже добре розміщувалося в сковорідці, шматочки м'яса не заважали один одному і швидко підрум'янилися. Все сталося так швидко, що ніколи було навіть на секундочку відволіктися ... Одним словом, спритність рук і ніякого шахрайства!

11. Отже, все м'ясо в каструльці - полито соєвим соусом, пересипане травами і накрите кришкою, париться там ...

12. Тепер час приготувати соус ...

- В сковорідці розпустити сметану, змішати з гірчицею і цукром (смак визначте, спробувавши соус);

- Влити вершки і дати пару хвилин прокипіти;

- Гарячим вилити на м'ясо.

М'ясо з соусом довести до кипіння і дати прокипіти 1-2 хвилини. Вимкнути мартен.

Поки накриваємо на стіл - відбувається обмін думками між продуктами, взаємопроникнення та взаєморозуміння ...

13. Дуже соковито, ніжно і ароматно, до того ж пікантно. А вже як швидко - я навіть не помітила, як виявилося все на столі і як ми все це з'їли! Ну не всі - а половину, готувала 4 порції, а нас було двоє ...

14. До речі, салат або гарнір готуйте заздалегідь, ясна річ, так?




Схожі кулінарні рецепти