Головне меню

Популярні рецепти

Крученики закарпатські (Закарпатська кухня)

Крученики закарпатські (Закарпатська кухня)

З свинини (корейки) нарізають куски м'яса (по 1 шт. на порцію), відбивають, солять і посипають чорним перцем.

На середину відбитого м'яса кладуть грибний фарш, згортають у вигляді пиріжка, пов'язують ниткою і тушкують. В кінці тушку­вання крученики заливають грибною підливою і на малому вогні дово­дять до готовності. Подаючи на стіл, прикрашають зеленню петрушки, гарнір подають окремо.

Приготування фаршу. Сушені гриби промивають, потім відва­рюють. нарізають дрібними кубиками і ділять на дві частини. Окремо пасерують дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору, змішують з одною частиною підготовлених грибів, заправляють чорним молотим перцем, сіллю, додають дрібно посічене круто зварене яйце і добре змішують.

Приготування підливи. В жирі пасерують дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору, змішують з другою частиною підготовлених грибів, додають пасероване борошно, томат-пюре, розводять грибним відваром і дають прокипіти. Під кінець заливають сметану, заправ­ляють сіллю та чорним молотим перцем і ще раз доводять до кипіння.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина 130 г, гриби сушені 5 г, цибуля 18 г, яйце 1/2 шт.. смалець 5 г, Для підли­ви — гриби сушені 10 г, цибуля 18 г, борошно 10 г, смалець 5 г, смета­на 41 г, перець чорний молотий 0,02 г, сіль 3 г.




Схожі кулінарні рецепти