Головне меню

Популярні рецепти

Битки селянські (Закарпатська кухня)

Битки селянські (Закарпатська кухня)

Яловичину пропускають через м'ясорубку з великими отворами решітки, додають воду, січену цибулю, солять, посипають чорним пер­цем і добре перемішують. З одержаної маси формують битки, пані­рують їх у борошні й обсмажують.

Свіжі або варені сушені гриби дрібно нарізають і обсмажують разом з цибулею й томатом-пюре.

В сотейник укладають обсмажені битки, додають цибулю з гри­бами й томатом-пюре, заливають грибним бульйоном або гарячою водою і тушкують до готовності.

Битки подають з тушкованою картоплею.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 129 г, вода 10 г, цибуля 12 г, борошно 5 г, сіль 7 г, перець чорний моло­тий 0,01 г, жир 8 г, гриби сушені 6 г або гриби свіжі 16 г, цибуля 42 г, томат-пюре 8 г, жир 5 г.




Схожі кулінарні рецепти