1. Свиняча шийка - нежирна, жирної свинини вдень з вогнем шукати і не знайти ... За салом на історичну батьківщину літаємо ...
Отже, м'ясо миємо і насухо промокаємо ... хоча "насухо" не обов'язково ...
Знадобиться сіль і перець.
2. М'ясо з усіх боків натираємо добре (без зайвого фанатизму!) Сіллю і перцем.
Беремо посудину - сковорідку, качаночек або жаровню і ставимо чисту і суху на вогонь.
Вливаємо води рівнем не більше 1 см.
3. Доводимо до кипіння
У киплячу воду кладемо м'ясо і ...
- накриваємо кришкою!
4. Слідкуйте за процесом!
- Вода кипить не вируючи, так ледве кипить ...
- Як тільки вода починає випаровуватися - м'ясо перевертаємо і підливати кипя‘точком!
І так продовжуємо від 1 до 1,5 години.
За цей час м'ясо перетвориться в ніжне пахуче блюдо і - навіть! - З скоринкою!
5."Відсебеньки" (тобто- від себе) -
- Я чилі і розмарин додала хвилин за 10-15 до закінчення готування.
Звичайно - спочатку помила і "харакіровала" чилі ... потім перчик і листочки розмарину дрібно порубати.
6. Готово! Смачно! Ароматно!
7. М'ясо можна вживати як гарячим, так і в холодному вигляді - типу буженини ... Ідеальний шматочок ...
8. Ми їли гарячим - до нього я забацав соус.
9. - М'ясо вийняла і до залишків відвару влила вершки і трохи випарила;
- Додала брусницю і прокип'ятила ...
10. Готово! їмо!
Інгредієнти
Свинина (свиняча шийка) цілим шматком - 1-1,5 кг Вода - скільки знадобиться Сіль і перець - за смаком
Опційно:
- Чилі - півстручка; - Розмарин. СОУС (опційно): Відвар від свинини Вершки - 150-200 мл Брусниця (з баночки) - 3-4 ч.л. або більш
|