Головне меню

Популярні рецепти

Сирник апельсиновий

СИРНИК АПЕЛЬСИНОВИЙ

Тісто: 300 г борошна, 250 г вершкового мас­ла або маргарину, 1 ст. ложка цукру, на кі­нець ножа солі.

Начинка: 1 кг сиру, 8 яєць, 300 г цукру, 50 г вершкового масла, 50 г манної крупи, 100 г ізюму, 100 г мигдалю, 1 апельсин.

Замісити пісочне тісто, вистелити ним дно і стінки змащеної жиром тортівниці, поколоти видел­кою і підпекти до половини готовності про­тягом 20 хв.

Начинку приготувати так: сир перетерти крізь сито або змолоти на м'ясорубці. Зварити апельсин, 3—4 рази зливаючи воду і наливаю­чи гарячу. Коли остигне, порізати, вибрати зернятка і змолоти па м'ясорубці. Розтерти з цукром розтоплене масло, додати змелений апельсин, жовтки і розтирати, додаючи по ложці сиру.

Одержану масу вимішати з піною збитих біл­ків, манною крупою, промитим ізюмом, ви­класти на тісто в тортівниці, посипати посі­ченим мигдалем і пекти в гарячій духовці (210—220° С) протягом години. Якщо сирник дуже рум'яниться, покрити вологим папером. Виймати з форми холодним.




Схожі кулінарні рецепти