Головне меню

Популярні рецепти

Сирник з картоплею

СИРНИК З КАРТОПЛЕЮ

Тісто: 300 г борошна, 150 г вершкового мас­ла або маргарину, 2 ст. ложки сметани, 2 ст. ложки цукру, на кінець ножа солі.

Начинка: 1,5 кг сиру, 2—3 варені кар­топлини, 500 г цукру, 100 г вершкового мас­ла, 150 г горіхів, 12 яєць, 50 г борошна, 150 г ізюму, ванілін або мигдалева есенція.

Помадка: 300 г цукру, 1/2 склянки води, 1 ч. ложка оцту, 50 г шоколаду або 30 г ка­као. 1 ст. ложка вершкового масла, ванілін.

Замісити пісочне тісто, викласти у змащену жиром форму, поколоти виделкою і пекти протягом 20 хв при температурі 210—220° С.

Начинку приготувати так: розтерти масло з цукром, додати змелений разом з вареною, картоплею сир і розтирати, додаючи по одно­му жовтку. Під кінець вимішати з піною зби­тих білків, борошном, посіченими горіхами, ізюмом, ваніліном і кількома краплями миг­далевої есенції.

Одержану масу вилити на тісто у формі. Пекти в гарячій духовці (210—220° С) протя­гом години. Якщо сирник дуже рум'яниться, накрити його вологим папером. Виймати з форми холодним. Холодний сирник покрити шоколадною помадкою і оздобити мигдалем.

Помадку приготувати так: цукор залити гаря­чою водою, оцтом, накрити і варити. Якщо крапля сиропу, спадаючи з ложки, тягне за собою «нитку», додати зігрітий шоколад або зварене з 2—3 ст. ложками води какао. Зняти з плити, додати масло, ванілін. Коли почне гуснути, вилити на сирник.




Схожі кулінарні рецепти