Головне меню

Популярні рецепти

Телячий завиванець
Телячий завиванець

Телячий окорок розрізують у довжину, видаляють з нього кістку. Зрізують частину м'якуша з внутрішньої поверхні окорока, додають до нього промитої і нарізаної печінки, розмоченого у молоці і віджатого хліба. Все змішують, пропускають двічі через м'ясорубку з густою решіткою і заправ­ляють частиною сирих яєць, перцем, верш­ковим маслом і сіллю.

Підготовлений фарш накладають тов­стим шаром на окорок, зверху фаршу кладуть варені, нарізані в довжину яйця, згортають м'ясо трубкою, зв'язують шпа­гатом, заливають водою так, щоб вона покрила телятину, додають дрібно пору­баних кісток від телятини, коріння, цибулі, солі і варять 13/4—2 год. Зварений завиванець охолоджують у бульйоні, після чого виймають і ріжуть тонкими кусками. Куски укладають на блюдо з проміжками між ними 1—2 см. Кожний кусок прикрашають листочками зелені петрушки, вареною морквою і яйцями.

В гарячий бульйон, в якому варився завиванець, кладуть розмочений желатин. Коли желатин розпуститься, в бульйон поступово вливають білки, розмішують і доводять до кипіння. Потім дають йому відстоятись 10—15 хв., проціджують крізь салфетку або вдвоє складену марлю і охолоджують.

Білки кладуть для того, щоб бульйон був прозорим.

Охолодженим желе заливають укладені на блюді куски завиванця з гарніром. Щоб гарнір при заливанні не сповзав, його треба полити напівостиглим желе. Після заливання блюдо ставлять в холодне місце для застигання.

При подаванні на стіл куски завиванця вирізують кінцем ножа, щоб навколо кожного куска лишалось 5—10 мм желе. Окремо подають в соус­ниці хрін з оцтом.

На 1 кг телятини — 5 яєць, 130 г печінки, 130 г пшеничного хліба, 1 склянку молока, 50 г вершкового масла, 100 г кореня моркви, 20 г петрушки (кореня), 25 г ріпчастої цибулі, 15 г желатину (на 2 склянки телячого бульйону), 0,15 г гіркого перцю.




Схожі кулінарні рецепти