Головне меню

Популярні рецепти

Заливне з тушкованого м'яса
Заливне з тушкованого м'яса

Великі шматки м'яса (по 1—1,5 кг) шпигують кусками сала і об­смажують. Потім додають дрібно порубаних телячих ніжок, цибулі, селери, петрушки, моркви, буряків, лаврового листу, запашного перцю, солі і заливають в каструлі бульйоном або водою так, щоб покрити м'ясо, і тушкують до готовності.

Від кісток ніжок відокремлюють м'ясо і разом з корінням протирають крізь сито, заливають соком, в якому тушкувалось м'ясо, змішують з розмоченим желатином, доводять до кипіння і проціджують. Тушковане м'ясо нарізують тонкими шматочками, кладуть у глибоке блюдо, заливають підготовле­ним соком і ставлять в холодне місце для застигання.

На 1 кг яловичини — 160 г сала, 40 г селери, по 80 г ріпчастої цибулі, цибулі-порею, коріння морк­ви і петрушки, 40 г вершкового масла, 10 г жела­тину, 3 горошини запашного перцю і 1 лавровий листок.




Схожі кулінарні рецепти