Головне меню

Популярні рецепти

Душенина поспільна
Душенина поспільна

Відокремлене від кісток та очищене від сухожиль і пліви м'ясо нарі­зують тонкими шматками, відбивають сікачем, солять, посипають пер­цем, обкачують у борошні, обсмажують з обох боків до рум'яного ко­льору і вкладають на дно сотейника в один ряд.

Обчищену картоплю нарізують кружальцями, додають нашаткова­них сирої цибулі і селери, запашного перцю, солі, все добре змішують і накладають шаром на м'ясо в сотейнику. Потім знову кладуть шматочки смаженого м'яса, на них — картоплю з селерою. Так повторюють 2—3 рази з розрахунку, щоб зверху був шар картоплі, заливають бульйо­ном і тушкують до готовності.

Подаючи на стіл, душенину посипають дрібно посіченим часником і зеленню петрушки.

На 1 кг яловичини — 21/2 ст. ложки пшеничного борошна, 4 ст. ложки вершкового масла, 1,8 кг картоплі, 5 цибулин, 11/2 кореня селери, по 1 горошині гіркого і запашного перцю, 1 ст. ложку дрібно посіченої зелені петрушки.




Схожі кулінарні рецепти