Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина в сметані
Яловичина в сметані

Великі куски яловичини (1—1,5 кг) обсмажують, кладуть в сотейник або каструлю, додають шаткованих моркви, пастернаку, петрушки і цибулі, а також лаврового листу, перцю, солі, бульйону або води. Посудину накривають покриш­кою, ставлять в духовку і тушкують яло­вичину до півготовності, перевертаючи її через кожні 12—15 хв. Потім заливають сметаною і тушкують до готовності. Готову яловичину нарізують кусочками по 2—3 на порцію.

Сметану, в якій тушкувалась ялови­чина з корінням, протирають крізь сито, доводять до кипіння і заправляють верш­ковим маслом.

Яловичину подають на стіл з смаженою картоплею, поливаючи підготовленою сме­таною і посипаючи зеленню петрушки.

На 1 кг яловичини — 1 цибулину, по 1 кореню моркви, петрушки і пастернаку, 2 склянки смета­ни, 21/2 ст. ложки вершкового масла, 1 лавровий листок.




Схожі кулінарні рецепти