Головне меню

Популярні рецепти

Крученики, тушковані з гречаною кашею і грибами
Крученики, тушковані з гречаною кашею і грибами

Гриби варять, дрібно шаткують і змішують з половиною посіченої злегка обсмаженої цибулі. З підсушених гречаних крупів варять розсипчасту кашу і змішують її з грибами, цибулею, вареним січеним яйцем.

Очищене від сухожиль м'ясо нарізують тонкими шматочками, злегка відбивають сікачем, накладають на кожний шматочок підготовлену кашу, згортають трубкою, обв'язують ниткою, смажать в жирові до рум'яного кольору, кладуть у сотейник, додають лаврового листу і другу полови­ну підсмаженої цибулі, заливають грибним відваром і тушкують до готовності, а потім знімають нитку.

Борошно злегка підсмажують у сотей­нику на маслі, вливають сік, в якому тушкувались крученики, додають сметани, проварюють, проціджують і доводять до кипіння.

Готові крученики подають з смаженою картоплею і поливають під­готовленою підливою.

На 1 кг яловичини — 60 г гречаних крупів, 30 г сушених грибів, 1 яйце, 2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 3/4 склянки сметани, 1 цибулину, по 1 кореню петрушки і моркви, 1 лавровий листок, 1,5 кг картоплі, 2 ст. ложки масла для смаження картоплі.




Схожі кулінарні рецепти