Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина, тушкована з чорносливом
Яловичина, тушкована з чорносливом

Яловичину миють, відокремлюють від кісток, нарізують кусками (по 200—300 г), солять, смажать, кладуть у сотейник або каструлю, додають добре обсмажений з жиром томат-пюре, злегка підсмажену ци­булю, заливають невеликою кількістю бульйону і тушкують 20—30 хв.

Борошно злегка підсмажують, розводять бульйоном і разом з проми­тим чорносливом кладуть у каструлю з м'ясом, тушкують до готовності, підливаючи в міру потреби бульйону. Коли м'ясо буде готове, додають оцет, корицю, гвоздику, цукор і продовжують тушкувати ще 10—15 хв.

Готову яловичину подають з чорносливом і поливають соусом, в якому вона тушкувалась.

На 1 кг яловичини — 3 ст. ложки жиру, 1/2 кг чорносливу, 2 цибулини, 1/2 склянки томату-пюре, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 1 ст. ложку цукру, 5 гвоздик, 2 см па­лички кориці, 1 ст. ложку 3-процентного оцту.




Схожі кулінарні рецепти