Головне меню

Популярні рецепти

Смаженина, начинена гречаною кашею і тушкована в сметані
Смаженина, начинена гречаною кашею і тушкована в сметані

Яловичину, свинину, половину взятої норми смальцю і терту на тертці цибулю пропускають через м'ясорубку з густою решіткою або дрібно січуть ножем. Потім додають розмоченого у молоці і віджатого білого хліба, перцю, солі і вдруге пропускають через м'ясорубку. Одержану масу ділять на порції (по 100 г), роблять в кожній з них заглиблення, кладуть туди зварену з рештою сала гречану кашу, нада­ють вигляду пиріжка, обсмажують до рум'яного кольору, заливають підливою і тушкують 15—20 хв.

Готову смаженину подають з смаженою картоплею і поливають підли­вою, в якій вона тушкувалась.

Приготування підливи. Борошно трохи підсмажують на маслі, вливають частину бульйону, вимішують, додають сметану, сіль, розводять рештою бульйону, добре проварюють і проціджують крізь сито.

На 250 г яловичини і 250 г свинини — 100 г пшеничного хліба, 2 ст. ложки смальцю, 1/2 склянки молока, 2 ст. ложки вершкового масла, З ст. ложки гречаних крупів, 1 цибулину, 3 горо­шини гіркого перцю.

Для підливи: 1/2 склянки сметани, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 11/2 склянки м'ясного бульйону.

Для гарніру: 11/2 кг картоплі, 2 ст. лож­ки вершкового масла.




Схожі кулінарні рецепти