Головне меню

Популярні рецепти

Битки м'ясні по-селянському
Битки м'ясні по-селянському

Підготовлене м'ясо пропускають через м'ясорубку з крупною ре­шіткою, змішують з посіченою сирою цибулею, додають меленого пер­цю, солі, добре вимішують, виробляють кульки, надають їм форми бит­ків, обкачують в сухарях і обсмажують на жирі. Половину взятої нор­ми злегка обсмаженої цибулі кладуть на дно сотейника, поверх — по­ловину варених, обсмажених грибів, а потім — обсмажені битки, по­сипають рештою цибулі і грибів, заливають грибним відваром і туш­кують 10—15 хв.

Для гарніру тушкують у грибному відварі обчищену картоплю, додаючи томат і жир.

Подаючи на стіл, битки поливають соком, в якому вони тушкувались.

На 500 г яловичини — 1 цибулину в м'ясо, 1 ст. ложку сухарів, 2 ст. ложки вершкового масла, 50 г сушених або 150 г свіжих грибів, 3 цибулини для пересипання битків, 1/4 склянки грибного відвару, 2 горошини гіркого перцю, 1 лавровий листок, 2 ст. ложки томату-пюре, 1 кг картоплі, 1 ст. ложку вершкового масла для тушкування картоплі.




Схожі кулінарні рецепти