Головне меню

Популярні рецепти

Рубці по-українському
Рубці по-українському

Добре зачищені рубці кладуть у холодну воду на 5—8 год., міняючи 2—3 рази воду. Потім промивають, варять до готовності, додаючи коляндру, і нарізують дрібними брусочками.

Цибулю, моркву, петрушку і картоплю нарізують соломкою, злег­ка обсмажують на жирі, всипають злегка підсмаженого борошна, змі­шують, розводять бульйоном, кладуть підготовлені рубці і промите пшоно, накривають кришкою і тушкують до готовності. Масу заправ­ляють меленим перцем, сирим яйцем, викладають у сотейник або ка­струлю, змащену маслом і посипану сухарями. Зверху поливають мас­лом і запікають у духовці.

На 500 г рубців — 2 ст. ложки жиру, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 2 ст. ложки пшона, 1 яйце, 1 ст. ложку сухарів, по 1 кореню петрушки і моркви, 1 цибулину, 150 г картоплі, 4 горошини гіркого перцю, 11/2 г коляндри, 1/2 склянки бульйону.




Схожі кулінарні рецепти