Головне меню

Популярні рецепти

Теляча грудинка з печерицями
Теляча грудинка з печерицями

Промиту телячу грудинку кладуть в каструлю і заливають солоною водою, варять 40 хв., додають чверть призначеної для цієї страви ци­булі, моркву, корінь петрушки і варять до готовності. Варену гру­динку нарізують порціями.

Решту цибулі дрібно січуть, злегка підсмажують, додають до неї промитих, очищених, шаткованих печериць і продовжують смажити ще 10—12 хв.

Борошно злегка підсмажують, розводять бульйоном, в якому варилась грудинка, добре проварюють, проціджують і заправляють сметаною.

Частину цієї підливи змішують з під­смаженими печерицями, накривають посу­дину покришкою, тушкують до готовності, додають решту підливи, доводять до ки­піння і заправляють сіллю та вершковим маслом.

Готову грудинку подають із звареним у невеликій кількості води рисом, поли­вають підливою і притрушують дрібно посіченою зеленню петрушки.

На 1 кг телячої грудинки — 1 корінь моркви, 1/2 кореня петрушки, 1/2 цибулини.

Для підливи: 11/2 склянки бульйону, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 200 г свіжих печериць, 3 ст. ложки вершкового масла, 3/4 склян­ки сметани.

Для гарніру: 1 склянку рису, 1 ст. ложку вершкового масла.




Схожі кулінарні рецепти