Головне меню

Популярні рецепти

Відварна яловичина з овочами

Відварна яловичина з овочами

Підготовлене м'ясо відокремлюють від кісток і варять разом з цибулею, морквою до готовності. М'ясо нарізують по 2—3 куски на порцію, а бульйон проціджують.

Обчищені дрібні цибулини й нарізану кубиками обчищену картоплю варять у бульйоні. Моркву нарізують кубиками, свіжу капусту — квадратами й припускають.

Хрін натирають, злегка обсмажують на маслі, поливають оцтом, перемішують і випарюють до 1/3 початкового об'єму, потім додають злегка обсмажену на вершковому маслі дрібно посічену цибулю, бульйон, сметану, цукор, сіль, перемішують і добре уварюють.

Нарізане м'ясо укладають на невеликі з білого металу сковороди або в сотейник разом з відвареними картоплею, цибулею, припущеною морквою й капустою, все заливають підливою з хріну й сметани, посипають сухарями, збризкують маслом і ставлять у духовку, щоб зарум'янилось.

На 1 кг яловичини — 5 морквин, 1/2 кг картоплі, 200 г свіжої капусти, 4 цибулини, 150 г хріну, по 1 ст. ложці сухарів і пшеничного борошна, 1 ст. ложку вершкового масла, 1 склянку сметани, 2 ст. ложки оцту, 2 склянки бульйону, 1 чайну ложку цукру, сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти