Головне меню

Популярні рецепти

Душенина з нирками

Душенина з нирками

Підготовлені великі куски яловичини смажать до рум'яного кольору разом з обчищеними й нарізаними морквою, петрушкою й цибулею. На дно сотейника або каструлі кладуть дрібно порубані кістки, підготовлені й нарізані нирки, лавровий лист, перець, обсмажене м'ясо, вливають бульйон або воду так, щоб покрити м'ясо, ставлять у духовку й тушкують до готовності.

Готову душенину нарізують кусками (по 2—3 на порцію), розкладають на тарілки, зверху кладуть нирки, поливають соком, у якому тушкувалось м'ясо, і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Душенину подають на стіл із смаженою картоплею.

На 1 кг яловичини — 200 г нирок, 2 ст. ложки смальцю, по 1 кореню моркви і петрушки, 1 цибулину, перець, сіль — за смаком, лавровий лист, зелень.




Схожі кулінарні рецепти