Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина в горщечках з грибами

Яловичина в горщечках з грибами

Яловичину нарізують шматками, посипають сіллю, перцем, обсмажують, кладуть у сотейник, додають нарізані моркву, петрушку, цибулю, заливають бульйоном і тушкують до готовності.

Підготовлені свіжі або сушені гриби варять, шаткують і злегка обсмажують з цибулею.

Обчищену картоплю нарізують кусочками, обсмажують і для доведення до готовності ставлять на 15—20 хв у духовку. В горщечки кладуть готову картоплю, тушковане м'ясо, зверху — гриби з смаженою цибулею, заливають підготовленим соусом, посипають зеленню петрушки, кропу й запікають у духовці. Перед запіканням горщечки можна закрити тістом.

Приготування соусу. Борошно підсмажують до рум'яного кольору, томат пасерують, з'єднують з борошном, розводять соком, в якому тушкувалося м'ясо, й грибним бульйоном, нагрівають до кипіння, кладуть сметану, проварюють і заправляють перцем.

На 500 г яловичини (без кісток) — 3/4 ст. ложки смальцю (для обсмажування м'яса), по 1 кореню моркви, петрушки, 1 1/2 цибулини, 1 ст. ложку борошна, 1 ст. ложку томату-пюре, 3/4 склянки сметани, 300 г свіжих або 50 г сушених грибів, 1 кг картоплі, 1 1/2 склянки суміші грибного бульйону з м'ясним соком, сіль, перець — за смаком, зелень.

Для тіста (покришки на горщечки) — 1 склянку борошна, 1 яйце, 1 чайну ложку цукру, пучку солі, 1/2 ст. ложки олії або маргарину.




Схожі кулінарні рецепти