Головне меню

Популярні рецепти

Битки м'ясні по-селянському

Битки м'ясні по-селянському

Яловичину (без кісток) очищають від сухожилля і плівок, промивають, пропускають крізь м'ясорубку з крупною решіткою, змішують з цибулею, обчищеною й нарізаною соломкою, додають сіль, перець, добре вимішують, роблять кульки, надають їм круглої плоскої форми битків, обкачують у борошні й обсмажують на вершковому маслі.

Половину передбаченої норми злегка обсмаженої цибулі кладуть на дно сотейника, а на нього — половину варених і обсмажених грибів. Потім на підготовлені битки кладуть решту обсмажених цибулі й грибів, заливають їх грибним відваром і тушкують 10—15 хв.

На гарнір тушкують у грибному відварі картоплю, додаючи томат- пюре й вершкове масло.

На 500 г яловичини — 1 цибулину в м'ясо, 1 ст. ложку сухарів, 2 ст. ложки вершкового масла, 50 г сушених або 150 г свіжих грибів, 3 цибулини для пересипання битків, 1 1/2 склянки грибного відвару, 2 ст. ложки томату-пюре, 1 кг картоплі, 1 ст. ложку вершкового масла для картоплі, сіль, перець — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти