Головне меню

Популярні рецепти

Січеники тушковані з начинкою із хріну

Січеники тушковані з начинкою із хріну

Підготовлене м'ясо нарізують невеликими кусками, пропускають крізь м'ясорубку, додають розмочений у молоці й віджатий білий хліб, частину нарізаної злегка обсмаженої цибулі, сіль, добре перемішують, вдруге пропускають крізь м'ясорубку, виробляють січеники, начиняють їх тертим хріном, злегка підсмаженим на маслі та змішаним з сметаною, обкачують у борошні й смажать до готовності на вершковому маслі.

Обсмажені січеники заливають сметаною й тушкують у духовці 8— 10 хв.

Січеники подають на стіл з картопляним пюре й поливають сметаною, в якій вони тушкувались.

На 500 г яловичини — 100 г пшеничного хліба, 1/2 склянки молока, 2 цибулини, 2 ст. ложки вершкового масла для смаження цибулі, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 4 ст. ложки тертого хріну, 2 ст. ложки сметани для начинки, 2 ст. ложки вершкового масла для обсмажування січеників, 1 1/2 склянки сметани для заливання, 1 кг картоплі, сіль — за смаком.

Січеники подають на стіл із смаженою картоплею або картопляним пюре і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.

На 400 г яловичини без кісток — 60 г сала яловичого або свинячого, 2 ст. ложки молока або води, 2 ст. ложки жиру для смаження, сіль, перець — за смаком, зелень.




Схожі кулінарні рецепти