Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина січена (або яловичі пиріжки) з начинкою з гречаної каші

Яловичина січена (або яловичі пиріжки) з начинкою з гречаної каші

Підготовлену яловичину та свинину нарізують кусками і пропускають крізь м'ясорубку. Потім додають розмочений у молоці й віджатий білий хліб, перець, сіль і вдруге пропускають крізь м'ясорубку. В одержану масу кладуть половину норми смальцю, натерту на тертці цибулю і добре перемішують. Цю масу розділяють на порції, роблять в кожній з них заглиблення, кладуть туди зварену з рештою смальцю гречану кашу, надають вигляду пиріжка, обсмажують до рум'яного кольору, заливають підливою й тушкують 15-20 хв.

Приготування підливи. Пшеничне борошно пасерують на вершковому маслі, вливають частину бульйону, вимішують, додають сметану, сіль, решту бульйону, розмішують, добре проварюють і проціджують крізь сито.

Страву подають на стіл із смаженою картоплею й поливають підливою, в якій вона тушкувалась.

На 250 г яловичини та 250 г свинини — 100 г пшеничного хліба, 2 ст. ложки смальцю, 1/2 склянки молока, 2 ст. ложки вершкового масла, 3 ст. ложки гречаних крупів, 1 цибулину, сіль, перець — за смаком.

Для підливи: 1/2 склянки сметани, 1 ст. ложку борошна, 1 1/2 склянки м'ясного бульйону, сіль — за смаком.

Для гарніру: 1 1/2 кг картоплі, 3 ст. ложки вершкового масла, сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти