Головне меню

Популярні рецепти

Телячий заливний завиванець

Телячий заливний завиванець

З розрізаного по довжині окосту видаляють кістки й частину м'яса з внутрішнього боку для приготування фаршу. На підготовлений окіст накладають товстим шаром фарш з печінки й розмоченого хліба, зверху кладуть розрізані вздовж варені яйця, згортають м'ясо трубкою, зв'язують шпагатом, кладуть у сотейник або каструлю, додають обчищені та нарізані моркву, цибулю й петрушку, дрібно нарубані кістки, сіль, перець, лавровий лист, заливають водою до рівня вмісту й варять 13/4—2 год.

Після остигання в бульйоні завиванець нарізують тонкими шматками, укладають на блюдо, прикрашають кожний шматок кусочками вареної моркви та яйця, листочком зелені, заливають приготовленим охолодженим желе і ставлять у холодне місце.

Приготування фаршу. Зрізане для фаршу м'ясо змішують з нарізаною печінкою та розмоченим у молоці білим хлібом, двічі пропускають крізь м'ясорубку й заправляють частиною сирих яєць, перцем, сіллю та теплим вершковим маслом.

Приготування желе. В гарячому бульйоні розпускають замочений желатин, додають сирі білки для прояснювання желе. Доводять до кипіння, дають відстоятися 10— 15 хв, проціджують крізь серветку, знову доводять до кипіння й охолоджують.

На 1 кг телятини — 5 яєць, 130 г печінки, 130 г пшеничного хліба, 1 склянку молока, 50 г вершкового масла, 2 морквини, 1/2 кореня петрушки, 1/2 цибулини, 15 г желатину (на 2 склянки телячого бульйону), сіль, перець — за смаком, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти