Головне меню

Популярні рецепти

Теляча грудинка з печерицями

Теляча грудинка з печерицями

Телячу грудинку промивають, варять 40 хв, додають сіль, обчищені та нарізані моркву, корінь петрушки, 1/2 цибулини й варять до готовності.

Печериці обчищають, промивають, нарізують і смажать на вершковому маслі протягом 10—12 хв, додаючи обчищену, злегка обсмажену цибулю, заливають частиною підготовленої підливи, тушкують до готовності, додають решту підливи, доводять до кипіння й заправляють сіллю та вершковим маслом.

Приготування підливи. Пшеничне борошно пасерують, розводять бульйоном, в якому варилась грудинка, добре проварюють, проціджують і заправляють сметаною.

Готову грудинку подають на стіл з рисовою розсипчастою кашею, поливають підливою з підсмаженими печерицями й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 1 кг телячої грудинки — 1 корінь моркви, 1/2 кореня петрушки, 1/2 цибулини.

Для підливи: 1/2 склянки бульйону, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 200 г печериць, 1 цибулину, З ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки сметани.

Для гарніру: 2 склянки рису, 2 ст. ложки вершкового масла.




Схожі кулінарні рецепти