Головне меню

Популярні рецепти

Телячий смажений завиванець

Телячий смажений завиванець

З телячої лопатки видаляють кістки, злегка відбивають, посипають сіллю й перцем, кладуть по довжині куска м'яса нарізані смужками сало-шпик та шинку, розрізані по довжині на чотири частини круто зварені яйця, згортають м'ясо рулетом, обв'язують шпагатом, натирають часником, обсипають пшеничним борошном і обсмажують на смальці до одержання рум'яної кірочки.

Підсмажений завиванець кладуть у сотейник, підливають трохи води або бульйону, тушкують до готовності під закритою кришкою, знімають шпагат, розрізують на порції й подають на стіл з картопляним пюре, политим розігрітим вершковим маслом, і посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

На 1 кг телячої лопатки — 2 ст. ложки смальцю, 4 яйця, 70 г сала, 70 г вареної шинки (окосту), 4 зубки часнику, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 2 ст. ложки вершкового масла для поливання, сіль, перець — за смаком, зелень.

Для гарніру: 1 кг картоплі, 1/2 склянки молока, 1—2 ст. ложки вершкового масла.




Схожі кулінарні рецепти