6 порцій антрекота по 150 г кожна жиру 200-240 г 250 г моркви
60 г борошна 250 г петрушки (коріння)
100 г вершкового масла 250 г селери (коріння)
10 г каперсів 200 г цибулі
4-5 дцл сметани 20 г чорного перцю
20 г меленого чорного горошком
перцю 20 г червоної паприки
півлимона
Антрекоти очищають від сухожиль, відбивають, підсолюють, посипають перцем, після чого подрумянюють з обох боків в жирі на сильному вогні і кладуть у каструлю.
Потім нарізають зелень соломкою, підсмажують в тому ж жирі разом з цибулею, додають паприку, перець горошком і посипають борошном.
Після цього вливають небагато води або бульйону, доводять до кипіння, заливають всім цим антрекоти і гасять їх у легкій духовці, поки м'ясо не ужарітся.
Тоді антрекоти виймають, кладуть їх в іншу каструлю і заливають соусом, пропущеним через сито і заправленим вершковим маслом і сметаною, додають в нього каперси, нарізані соломкою овочі, половину очищеного від кірки і нарізаного тонкими кружальцями лимона, доводять до кипіння і подають з гарніром з галушок, локшини або рису.
Схожі кулінарні рецепти |