Головне меню

Популярні рецепти

«Медальйони» зі смаженої телятини по-угорськи (Угорська кухня)
«Медальйони» зі смаженої телятини по-угорськи

900 г телячого філе
150 г жиру
30 г борошна
2-3 помідори
2-3 зеленої паприки
(або 150 г консервів "лечо")
150 г цибулі
20 г томату-пюре
20 г солі
15 г червоної паприки
1,2 кг картоплі
петрушка


Нарізану цибулю підсмажують в 50 г жиру до світло-золотистого кольору, додають червоної паприки і томат-пюре, гарненько перемішують, доливають трохи води, доводять до кипіння і витримують кілька хвилин.

Очищені від плівок
філе нарізають на шніцелі («медальйони») вагою приблизно по 30 г, відбивають їх сапкою, підсолюють, злегка посипають борошном і підрумянюють з обох сторін в гарячому жирі. Потім «медальйони» кладуть в заздалегідь приготований соус перкельт, додають зелену паприку і помідори (або «лечо»), доводять до кипіння, витримують кілька хвилин і відсувають на край плити в тепле місце.

Картоплю відварюють
у воді і, очистивши, нарізавши на скибочки, підсмажують в тому ж жирі, в якому смажилося м'ясо. Потім картоплю прожарюють разом з «медальйонами», обережно струшуючи сотейник, щоб перемішати м'ясо з картоплею, і тут же подають в глибокому блюді.



Схожі кулінарні рецепти