Головне меню

Популярні рецепти

Баранина з рисом (Угорська кухня)
Баранина з рисом

1 кг баранини (лопатка або задня нога)
1 цибулина
450 г рису
150 г вершкового масла або жиру
перець, майоран, зелена петрушка


М'ясо нарізають кубиками приблизно по 40 г і занурюють варитися в підсолену воду. Потім знімають піну і додають перцю і майорану.

Поки м'ясо вариться, у вершковому маслі або в жирі підсмажують нарізану цибулю, рис і дрібно нарізану петрушку (кілька гілочок). Незадовго до того, як м'ясо увариться, (повинно залишитися не менше 8 дцл води) кладуть рис, доводять до кипіння, перемішують з м'ясом і закінчують варіння вже в духовці під кришкою (близько 15 хвилин).

До столу баранину подають, посипавши її тертим сиром, який, до речі сказати, можна подавати і окремо.
Замість рису можна вживати пшоно або ячмінну крупу.


Схожі кулінарні рецепти