Головне меню

Популярні рецепти

Ростбіф із запеченою цибулею і печерицями - рецепт з фото
Ростбіф із запеченою цибулею і печерицями
Ростбіф із запеченою цибулею і печерицями

Здається, я починаю дружити з яловичиною. Причому якщо раніше мої стосунки з нею були хорошими десь в районі печінки, то зараз повноваження перемістилися в більш складні рецепти. Вірніше, складними вони здавалися, поки я сама їх не випробувала. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт ростбіфа - це цілісний шматок яловичої вирізки, запечений в духовці. Дуже смачний і зовсім не складний.

Орієнтовний час приготування
: 1 година 10 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій:

1 кг яловичої вирізки одним шматком (товстий або тонкий край)
4-5 невеликих цибулин
300 г печериць
сіль і мелений чорний перець за смаком
М'ясо обв'язуємо кухонною ниткою. Натираємо сіллю і перцем.
Ростбіф із запеченою цибулею і печерицями
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо м'ясо і обсмажуємо з усіх боків, включаючи торці, до рум'яної скоринки, близько 5 хвилин в загальній складності.
Ростбіф із запеченою цибулею і печерицями
Перекладаємо в форму для запікання.

Гриби розрізаємо на половинки. Обсмажуємо буквально 2-3 хвилини в тій же сковороді, де смажилося м'ясо.
Ростбіф із запеченою цибулею і печерицями
Цибулю розрізаємо на четвертинки і разом з грибами кладемо у форму до м'яса.
Ростбіф із запеченою цибулею і печерицями
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо приблизно 35-40 хвилин. Якщо у вас є термометр для м'яса, він повинен показувати внутрішню температуру шматка 65 градусів.
Якщо градусника немає - перевіряємо ножем - з проколу повинен витікати рожевий сік. Якщо сік не випливає - ви пересушили м'ясо.

Виймаємо м'ясо з духовки, накриваємо фольгою і даємо відпочити 10 хвилин.
Потім нарізаємо скибочками і подаємо із запеченими грибами та цибулею.
Ростбіф із запеченою цибулею і печерицями
Смачного!
Джерело: vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти