Головне меню

Популярні рецепти

Печеню з яловичини з журавлиною - рецепт з фото
Печеню з яловичини з журавлиною
Печеню з яловичини з журавлиною

Рецепт печені, який я хочу запропонувати вам сьогодні, підходить скоріше для холодних зимових вечорів. Але незважаючи на те, що журавлина, по суті, зимова ягода, всілякі-різні страви з неї можна готувати практично цілий рік - в замороженому вигляді її можна знайти практично завжди. Тому якщо рецепт вам сподобався - вперед в магазин у відділ заморожених продуктів

Інгредієнти на 6 порцій:

800 г яловичини для тушкування
150 г бекону
2 великих цибулини
1 ст.л. томатної пасти
1 ст.л. меду
250 мл червоного сухого вина
500 мл м'ясного або курячого бульйону
2 ст.л. борошна
1 / 2 ч.л. меленої паприки
1 ч.л. сухого чебрецю
3 лаврових листа
300 г журавлини
сіль і перець за смаком

М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки, промакнути паперовими рушниками, відставляємо в сторону.
Печеню з яловичини з журавлиною
Дрібно нарізаємо бекон, рубаємо цибулю.

У каструлі або сотейнику на середньому вогні розігріваємо 1 ч.л. рослинного масла, кладемо бекон і смажимо до золотистого кольору, але не до хрусткого стану, близько 2-3 хвилин.
Печеню з яловичини з журавлиною
Перекладаємо бекон на тарілку.

У сковороду додаємо 2 ст.л. рослинного масла, трохи збільшуємо вогонь і в 3 партії обсмажуємо м'ясо з усіх боків до золотисто-коричневої скориночки, близько 5-6 хвилин на партію.
Печеню з яловичини з журавлиною
Перекладаємо на тарілку.

Кладемо в сотейник цибулю і смажимо, помішуючи, до золотистого кольору, близько 3-4 хвилин.
Печеню з яловичини з журавлиною
Додаємо бекон і томатну пасту.
Печеню з яловичини з журавлиною
Розмішуємо і смажимо близько 1 хвилини.

Кладемо в сотейник м'ясо, паприку і борошно, перемішуємо, смажимо 2 хвилини.
Печеню з яловичини з журавлиною
Вливаємо вино і бульйон, кладемо мед, лавровий лист і чебрець. Солимо і перчимо за смаком.
Печеню з яловичини з журавлиною
Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько півтори години. Додаємо журавлину.
Печеню з яловичини з журавлиною
Розмішуємо, знову накриваємо і тушкуємо ще близько години або поки м'ясо не стане м'яким.
Виймаємо з готового жаркого лавровий лист. Подаємо з картоплею або рисом.
Печеню з яловичини з журавлиною
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти