Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина з чорносливом і кедровими горішками - рецепт з фото
Яловичина з чорносливом і кедровими горішкамиЯловичина з чорносливом і кедровими горішками

Печеня по цьому рецепту - відмінна можливість вбити відразу двох зайців: нагодувати рідних смачним м'ясом і заготовити їжу про запас. Ви можете розкласти готове остигле блюдо по контейнерах і зберігати в морозилці до трьох місяців. Це дуже зручно, коли у вас немає часу на підготовку.

Смак у жаркого чудовий, хоч і трохи незвичний за рахунок легкої солодощі від чорносливу.

Інгредієнти:

1 кг яловичої вирізки
1 / 2 ч.л. чорного меленого перцю
1 / 2 ч.л. червоного меленого перцю (якщо не любите гостре - кладіть менше)
3 середніх цибулини
6 зубчиків часнику
150 г чорносливу без кісточок
70 г кедрових горішків
150 мл білого сухого вина
2 лаврових листа
1 ст.л. борошна
1 літр м'ясного або курячого бульйону
1 ч.л. сухого чебрецю
сіль за смаком
рослинна олія для смаження
Яловичина з чорносливом і кедровими горішками
М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки.
Яловичина з чорносливом і кедровими горішками
Кладемо в миску, додаємо обидва види перцю, добре перемішуємо.

Обсмажуємо на рослинному маслі на сильному вогні в 3-4 заходи, постійно помішуючи, по 5 хвилин на захід.
Яловичина з чорносливом і кедровими горішками
Перекладаємо на тарілку і відставляємо в сторону.
У тому ж сотейнику обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю, близько 5 хвилин, до м'якості.
Яловичина з чорносливом і кедровими горішками
Повертаємо в сотейник м'ясо, кладемо дрібно нарізаний часник, нарізаний чорнослив, горішки, лавровий лист і чебрець. Смажимо все разом близько 1 хвилини.
Яловичина з чорносливом і кедровими горішками
Вливаємо вино і кип'ятимо 5 хвилин. Додаємо борошно, бульйон, солимо, доводимо до кипіння й тушкуємо під кришкою на маленькому вогні, поки м'ясо не стане м'яким, близько 20-30 хвилин.
Яловичина з чорносливом і кедровими горішками
При подачі посипаємо нарубаною зеленню.
Яловичина з чорносливом і кедровими горішками
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти