Головне меню

Популярні рецепти

Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем

М'ясом із солодкими інгредієнтами в моєму оточенні вже давно нікого не здивуєш - навіть колишні нелюбителі таких поєднань їдять і вихваляють. Печеня, рецепт якої я пропоную вам сьогодні, стала черговим цінним внеском в скарбничку досить нестандартних основних страв. Сухофрукти в рецепті ви можете варіювати за своїм смаком - щось прибрати, а щось і додати (наприклад, сушений інжир або вишню).
Інгредієнти:

800 г яловичини
2 невеликих цибулини
2 зубчики часнику
120 мл білого сухого вина
500 мл курячого бульйону
1 лавровий лист
5-6 гілочок петрушки
1 лимон
140 г різних сухофруктів (у мене чорнослив, курага і золотистий родзинки)
70 г мигдалю
сіль і перець за смаком
олія для смаження
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
М'ясо нарізаємо кубиками зі стороною приблизно 2,5 см. Солимо і перчимо.
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
Обсмажуємо на рослинному маслі в 2-3 заходи до рум'яної скоринки, періодично помішуючи, по 5 хвилин на партію. Перекладаємо на тарілку.
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
У ту ж сковороду додаємо ще трохи олії і кладемо дрібно нарубані лук і часник. Смажимо, помішуючи, до м'якості, близько 5-6 хвилин.
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
Вливаємо вино, доводимо до кипіння, розмішуючи ложкою всі коричневі грудочки, які утворилися під час смаження м'яса. Вино повинно трохи уваритись - на це піде близько 3 хвилин.
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
Повертаємо в сотейник м'ясо, кладемо лавровий лист і петрушку, вливаємо бульйон і 250 мл води. Додаємо 2 широких смужки цедри, зрізаної з лимона.
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
Доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні під кришкою близько 40 хвилин.

Додаємо нарізані сухофрукти і тушкуємо з відкритою кришкою ще близько 30 хвилин, поки м'ясо не стане м'яким.
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
Кладемо в сотейник мигдаль, перемішуємо і прогріваємо протягом 5 хвилин. Вимикаємо і подаємо. На гарнір відмінно підходить рис або картопляне пюре.
Печеня з яловичини з сухофруктами і мигдалем
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти