Головне меню

Популярні рецепти

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak). - рецепт з фото

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).-3 Раундрамб-стейки по 300гр (стейки вирізаються з верхнього шматка тазостегнової частини; яловичина)
-1 Баклажан (250гр)
-1 Цукіні (350гр)
-1 Червоний солодкий перець (250гр)
-1 Жовтий солодкий перець (250гр)
-3 Помідора (400гр)
-300мл 35% вершків
-70мл коньяку
-30гр чорного перцю горошком
-мелений перець (для овочів; у мене суміш перців)
-сіль
-оливкова олія


1. На фото набір продуктів: філе (тазостегнова частина), вершки, коньяк, оливкова олія, чорний перець горошком, сіль, баклажан, цукіні, помідори, червоний солодкий перець, жовтий солодкий перець.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

2. Овочі вимийте і обсушіть паперовим рушником.

Перці очистіть від насіння і перегородок, розріжте кожен на 4 сегменти. Цукіні наріжте великими скибочками, баклажан колечками (0,5 см завтовшки), помідори на половинки.

Приправте овочі сіллю і меленим перцем.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

3. Сковороду-гриль змастіть тонким шаром оливкової олії і обсмажте овочі з двох сторін до готовності.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

4. Щоб уникнути занадто великої різниці в температурі між поверхнею стейка і його внутрішньою частиною, дістаньте м'ясо з холодильника за 2 години до приготування, щоб воно нагрілося до кімнатної температури.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

5. Наріжте м'ясо товстими і рівними по товщині скибками в поперечному напрямку (не менше 3 і не більше 5 см; у мене 3,5 см). Нарізати філе слід без скосу, ваш ніж не повинен "гуляти" під кутом. Подібна обробка дозволить потім жару рівномірно проходити через "пори" волокон, швидко нагріваючи м'ясо до потрібної температури. Стейки не можна відбивати, інакше порушите волокна!

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

6. Змастіть стейки оливковою олією.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

7. Чорний перець потовчіть в ступці або в кавомолці (вам потрібен великий помел).

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

8. Обваляйте стейки з двох сторін в перці.
Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

9. Розігрійте сковороду змащену дуже тонким шаром оливкової олії на великому вогні - вона повинна стати гарячою, але не диміти (якщо сковорода буде дуже гарячою, стейк підгорить зовні до того, як приготується всередині, і вийде жорстким).

Обсмажуйте стейки 2,5 хвилини.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

10. Акуратно переверніть стейк щипцями (не пошкодите його, щоб не витекли соки), і готуйте ще 2 хвилини.

М'ясо краще солити тільки після утворення на ньому рум'яної скоринки, так як з солоного м'яса швидко виділиться сік і після смаження воно вийде сухим.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

11. Шеф-кухарі рекомендують такі ступені прожарювання стейків:

Rare (обсмажений зовні, червоний всередині), t м'яса 39 ° -43 °.

Medium rare (стейк із кров'ю, червоно-рожевий всередині), t м'яса 42 ° -47 °.

Medium (среднепрожаренний стейк, рожевий), t м'яса 47-50 °.

Medium well (майже прожарений стейк, світло-рожевий), t м'яса 55 ° -57 °.

Well done (максимально прожарений стейк), t м'яса 60 °.

Найпростіший і найнадійніший спосіб визначити ступінь готовності стейка - виміряти його температуру за допомогою спеціального термометра. Занурте термометр у центр стейка і заміряйте температуру.

У мене стейки зі ступенем прожарювання мedium rare, відповідно і час готування в рецепті наведено для них.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

12. Через 2 хвилини (після того як ви перевернули стейки), плесніть в сковороду коньяк і фламбіруйте (підпаліть).

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

13. Як тільки алкоголь прогорить, влийте вершки і доведіть до кипіння.

Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).

14. Викладіть стейк із соусом на підігріту тарілку і гарніруйте овочами.

Стейк слід розрізати посередині ножем без зазубрин, як тільки його подасте, інакше він продовжить готуватися прямо у вас на тарілці і втратить бажану ступінь прожарювання.

Вино Luigi Bosca Malbec Lujan de Cuyo 2002 - найкраща пара до стейку з перцевим соусом.
Перцевий Раундрамб-стейк з грильованими овочами (pepper raundramb-steak).




Схожі кулінарні рецепти