Головне меню

Популярні рецепти

Рулетики з яловичини з капустою і картоплею на гарнір.

Рулетики з яловичини з капустою і картоплею на гарнір.Спосіб приготування

Скибочки яловичини відбийте до товщини 3мм.

Очищену моркву наріжте кубиками зі стороною 5мм. Очищену цибулю розрізати на половинки. Одну цибулину нашаткуйте тонкими смужками, решта - кубиками. Огірки розріжте в довжину на 4 частини.

Скиби м'яса змастіть гірчицею, приправити свіжомеленим перцем і сіллю. Поверх кожного шматка м'яса укладіть по 2 скибочки бекону, 2 шматочки огірка і частини цибулі нарізаної смужками. З вузької сторони щільно скрутіть м'ясо в рулети і закріпіть їх шпажками або зубочистками.

У глибокій сковороді розігрійте топлене масло. Обсмажте на сильному вогні рулети з усіх боків до коричневої скоринки, вийміть їх з сковороди. У жирі що залишився від смаження м'яса припустіть моркву і цибулю (2 хвилини), підмішати томатну пасту і готуйте 1 хвилину.

Влийте до спасерованих овочів вино і 500мл води, доведіть до кипіння. Поверніть рулети в сковороду, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 1,5 години. Коли рідина випарується на 2/3, влийте до рулетів розведений у холодній воді крохмаль, приправити перцем і сіллю. Помішуючи, дайте соусу загуснути, а потім зніміть сковороду з вогню.

Очищену картоплю відваріть в підсоленій воді до готовності. Злийте воду, перемішайте картоплю з подрібненою петрушкою.

Капусту тонко нашаткуйте. Очищене від серцевини і шкірки яблуко наріжте кубиками зі стороною 7-8мм. Розігрійте в сковороді або каструлі оливкову олію і обсмажте, помішуючи, в ній яблуко (1 хвилина, вогонь середній). Додайте капусту, 120мл води, бальзамічний оцет, перець, сіль і цукор. Накрийте посуд кришкою і тушкуйте капусту до м'якості 20-30 хвилин.

Подавайте рулети з соусом, картоплею і капустою.

для яловичих рулетів в соусі:

6 скибочок яловичини по 150гр
12 скибочок бекону
3 великих маринованих огірка
1 велика морква (150гр)
3 середніх цибулини (300гр)
250мл червоного сухого вина
500мл води
1 стол.ложки томатної пасти
6 чайн.ложек французької гірчиці
2 стол.ложки топленого масла
1 чайн.ложка картопляного крохмалю + 1 стол.ложки холодної води
мелений чорний перець (у мене суміш)
сіль
дерев'яні шпажки або зубочистки


для червонокачанної тушкованої капусти:

700гр червонокачанної капусти
1 велике зелене і кисле яблуко (190гр)
125мл води
2 стол.ложки темного бальзамічного оцту
2 стол.ложки оливкової олії
чорний свіжозмелений перець (у мене суміш)
1/2 чайн.ложкі цукру
сіль


для відвареної картоплі:

1,5 кг картоплі
пучок петрушки (70гр)
сіль




Схожі кулінарні рецепти