Головне меню

Популярні рецепти

М'ясо з овочами в горщиках "Бородіно".

М'ясо з овочами в горщиках "Бородіно".Чорний кардамон очистіть від капсул. Насіння кардамону, кмин і коріандр потовчіть в ступці (вам потрібен дрібний помел).

Бекон наріжте невеликими шматочками.

Яловичину наріжте кубиками зі стороною 4см. Замаринуйте яловичину в суміші Вустерського соусу, гірчиці і свіжомеленого перцю на 30 хвилин.

Обсмажте бекон на сухій сковороді до золотистої скоринки.

Шматочки яловичини обваляйте в борошні.

Додайте до жиру витоплене з бекону топлене масло. Обсмажте в три заходи яловичину до рум'яної скоринки (вогонь сильний, час смаження 2-3 хвилини).

Змішайте в підходящій посуді м'ясо і бекон, приправте розмолотими прянощами і сіллю.

Гриби Шиітаке залийте окропом на 30 хвилин, відкиньте на сито, а потім розріжте на половинки.

Цибулю, моркву і корінь селери нашаткуйте великою соломкою (товщина скибочок 3,5-4мм).

У хліба зріжте кірки, м'якуш подрібніть в блендері або наріжте дрібними кубиками (сторона 0,5 см).

Змішайте овочі та хліб в підходящій посуді.

Розкладіть по горщикам половину м'яса.

На м'ясо викладіть шар овочів, далі повторіть шари.

1) м'ясо
2) овочі
3) м'ясо
4) овочі

Залийте вміст горщиків на 2/3 пивом і овочевим бульйоном.

Горщики закрийте кришками і поставте в холодну духовку. Виставите t = 160 С, готуйте 1 годину 50 хвилин на середньому ярусі духової шафи.

Через зазначений час витягніть горщики з духовки. Зніміть кришки, змастіть вміст сметаною і приправте меленою паприкою, або припорошіть тертим сиром.

Готуйте під грилем до тих пір, поки сир не розплавиться, а сметана не закипить (2-3 хвилини).

Подавайте з картоплею і соліннями, або ж з овочевим салатом.

Склад на 6 горщиків по 400мл:

900гр яловичини (лопатка)
200гр сирокопченого бекону
150гр моркви
230гр ріпчастої цибулі
250гр корінь селери
40гр сушених грибів шиітаке (або білих)
300мл овочевого бульйону
250мл темного пива "Guinness" (підійде також портер)
200гр "Бородінського хліба"
100гр борошна
4 стол.ложки топленого масла
1 стол.ложка французької гірчиці
15 крапель Вустерського соусу
3 капсули чорного кардамона
1/2 чайн.ложки плодів сухого коріандру
1/2 чайн.ложкі плодів сухого кмину
мелений чорний перець (у мене суміш)
сіль

крім того:

6 стол.ложок 20% сметани
6 стол.ложок тертого м'якого сиру
1/2 чайн.ложки меленої паприки




Схожі кулінарні рецепти