Головне меню

Популярні рецепти

Ростбіф під гірчичною скоринкою з зеленим маслом і хлібними пудингами з горгонзола.

Ростбіф під гірчичною скоринкою з зеленим маслом і хлібними пудингами з горгонзола.  Спосіб приготування

РОСТБІФ.

Потовчіть ягоди ялівцю в ступці.

Яловичину зачистите від плівок і обсушіть паперовим рушником.

Натріть м'ясо з усіх боків ялівцем та свіжомеленим перцем. Збризніть м'ясо Вустерським соусом і полийте оливковою олією (3 стол.ложки).

Загорніть м'ясо в харчову плівку і поставте в холодильник на добу. За час маринування переверніть м'ясо декілька раз.

За 2 години до приготування витягніть м'ясо з холодильника (це допоможе уникнути занадто великої різниці в температурі між поверхнею ростбіфа і його внутрішньою частиною; м'ясо повинно прогрітися до кімнатної температури).

Мені попався не зовсім рівний шматочок м'яса ... За допомогою кулінарної нитки, я надала м'ясу округлу і рівну форму.

Сильно розігрійте широку сковороду. Обсмажте в оливковій олії м'ясо з усіх боків до легкої рум'яної скоринки (перевертати м'ясо слід акуратно щипцями, намагайтеся не пошкодити його). Посоліть м'ясо крупною сіллю, як тільки закрили всі пори.

Налийте в сковороду коньяк і фламбіруйте (підпаліть). Зніміть м'ясо з вогню, злегка остудіть і видаліть нитки.

Для гірчичної скоринки змішайте розм'якшене вершкове масло, гірчицю, сіль і мелений білий перець.

Невелике деко злегка змастіть оливковою олією. Викладіть м'ясо в деко і рясно покрийте гірчичною сумішшю.

Поставте м'ясо в розігріту до t = 230С духовку. Через 15 хвилин понизьте температуру до 160С і готуйте ще 15 хвилин. Під час запікання м'ясо необхідно полити 1-2 рази соками з деко. Прийнято вважати, що 20 хвилин необхідно для готування 500гр м'яса при t = 160С, але час запікання повністю залежить не тільки від ваги, але і від товщини шматка. Найкраще скористатися термометром для м'яса (температура мого ростбіфа 53,5 С). Також готовність можна визначити проколюванням (повинен виділятися червоний сік).

За бажанням поставте ростбіф під гриль на 1-1,5 хвилини.

Накрийте готове м'ясо фольгою і дайте йому відпочити 15 хвилин (це допоможе уникнути втрати соку при нарізці).

ЗЕЛЕНЕ МАСЛО.

Змішайте розм'якшене вершкове масло з соком лимона, пропущеним через прес часником, подрібненою зеленню і сіллю.

Загорніть масло в харчову плівку (надайте форму циліндра), поставте в холодильник до застигання.

Хлібний пудинг.

Цибулю подрібніть і обсмажте в топленому маслі до прозорості. Додайте вершки, курячий бульйон і чебрець. Доведіть суміш до кипіння і готуйте, помішуючи, 5 хвилин на повільному вогні.

Залийте хліб киплячою сумішшю і залиште на столі до охолодження.

Додайте до хліба розкришену горгонзолу, сіль і мелений перець. Акуратно перемішайте хлібну масу.

Розподіліть масу по змазаним жароміцним формам.

Готуйте в розігрітій до t = 220С духовці 10 хвилин і 1,5 хвилини під грилем.

Подавайте нарізаний скибками гарячий ростбіф з зеленим маслом або з хлібними пудингами.

Інгредієнти

для ростбіфа:

1200 яловичини (у мене філе)
200гр вершкового масла
100гр діжонської гірчиці (у мене французька)
15 крапель Вустерського соусу
50мл коньяку
8 ягід ялівцю
суміш перців в млині
білий мелений перець
оливкова олія
морська велика сіль


для хлібних пудингів:

330гр черствого білого хліба нарізаного кубиками (сторона 1,3-1,5 см)
150гр сиру горгонзола
400мл курячого бульйону
100мл 20% вершків
2 цибулини (150гр)
3 стол.ложки топленого масла
1/3 чайн.ложкі сухого чебрецю
суміш перців в млині
сіль

для зеленого масла:

200гр вершкового масла
невеликий пучок кропу (20гр)
невеликий пучок петрушки (20гр)
2 зубчики часнику
1 чайн.ложка соку лимона
сіль

крім того:

харчова плівка
6 жароміцних формочок по 250мл
вершкове масло (для змащування форм)




Схожі кулінарні рецепти