Головне меню

Популярні рецепти

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фотоФіле яловичини під медово-інжировим соусом.

Інгредієнти

медальйони в беконі:

-1кг філе яловичини (у мене лопатка)
-10 Скибочок бекону
-2 Стол.ложки топленого масла
-Сіль за смаком
-Свіжозмелений перець
-Алюмінієва фольга
-Нитки



картопляні галушки:

-450гр очищеної картоплі
-1 Яйце
-120гр борошна
-1 / 2 чайн.ложки мускатного горіха
-2 / 3 чайн. ложки солі
-3 Стол.ложки вершкового масла
-3 Стол.ложки панірувальних сухарів

капустяний гарнір:

-800гр червонокачанної капусти
-1 Велика цибулина
-4 Плоди інжиру
-200мл яблучного соку
-2 Стол.ложки топленого масла
-1 / 2 чайн.ложки солі

соус:

-1 Велика цибулина
-2 Стол.ложки гірчиці
-2 Стол.ложки меду
-200мл 22% вершків

крім того:

-2 Плоду інжиру (для подачі)


1. Капустяний гарнір.

Цибулину очистіть, помийте і наріжте кубиками. Капусту нашаткуйте соломкою.

Розігрійте на сковороді топлене масло і припустіть цибулю. Додайте капусту і яблучний сік, доведіть рідину до кипіння і тушкуйте під кришкою 15 хвилин.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

2. Інжир наріжте часточками, додайте до капусти через 15 хвилин, підсоліть і тушкуйте ще 10 хвилин під кришкою.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

3. Картопляні галушки.

Картоплю відваріть, злийте воду і помніть в пюре. Злегка охолодіть, додайте борошно, яйце, мускатний горіх і сіль. Вимісити масу руками.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

4. З картопляного тіста зліпіть галушки розміром з волоський горіх.

Покладіть галушки в киплячу підсолену воду на 3 хвилини, потім акуратно відкиньте на друшляк.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

5. Розігрійте в сковороді вершкове масло і підсмажте на ньому панірувальні сухарі до золотистого кольору. Обваляйте в них галушки прямо на сковорідці.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

6. Медальйони в беконі.

М'ясо розріжте на 5 медальйонів.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

7. Кожен оберніть 1-2 скибочками бекону і закріпіть нитками.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

8. Розігрівши на сковороді топлене масло, обсмажте медальйони по 6-7 хвилин з кожного боку. Посоліть і поперчіть.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

9. Потім зніміть м'ясо з сковороди і загорніть у фольгу на 10 хвилин. Залиште на робочій поверхні столу. Допікати медальйони в духовій шафі не потрібно ...

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

10. Соус.

Підготуйте гірчицю, мед, цибулю і вершки.

Очистіть, помийте цибулину і наріжте її кубиками.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

11. Обсмажте цибулю до прозорого кольору на жирі що залишився від м'яса.

Введіть гірчицю і мед, потім карамелізується.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

12. Додайте вершки, доведіть до кипіння і тримайте 3-4 хвилини на тихому вогні.

Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото

13. Готову страву прикрасьте скибочками інжиру.
Філе яловичини під медово-інжировим соусом - рецепт з фото




Схожі кулінарні рецепти