Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина "Коломбо"

Яловичина "Коломбо"Яловичина "Коломбо"

Спосіб приготування

Яловичину промити, обсушити, нарізати великими шматочками.

У сотейник налити оливкову олію, обсмажити м'ясо до рум'яної скоринки, 10-15 хвилин.

Обсмажили, прибрали в тарілку.

У цьому ж сотейнику обсмажити п'ять хвилин нарізану цибулю півкільцями, нарубаний перець чилі і часник.

Додати в сотейник нарізаний крупно болгарський перець і м'ясо. Готувати, помішуючи, 5 хв на сильному вогні.

Додати всі спеції і сік лайма. Посолити за смаком, перемішати і готувати 5 хв.

Влити стільки холодної води, щоб вона покрила м'ясо і готувати під кришкою на повільному вогні 2 год 30 хв, підливаючи воду в міру википання (але я не підливав). Готову страву посипати рубаною кінзою.

Подавати з будь-яким улюбленим гарніром. У мене сьогодні бабуся зробила смачне картопляне пюре, ось з пюрешкою ми це м'ясо і їли.

Коломбо (colombo) - поширена в кухні Карибських островів порошкова пряна суміш з коріандру, перцю чилі, кориці, мускатного горіха, шафрану і часнику. З нею зазвичай готують рагу Colombo із свинини, курятини або риби з овочами, причому овочі тушкують разом з основним продуктом, а рис і боби подають окремо як гарнір.

Інгредієнти

Яловичина (м'якоть) - 1 кг.,
Болгарський перець червоний - 2 шт.,
Болгарський перець зелений - 1 шт.,
Червоний гострий чилі перець - 1 шт.,
Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.,
Часник - 3 зуб.,
Сік лайма - 0,5 шт.,
Мелений коріандр - 0,5 ч.л.,
Тмін - 1 ч.л.,
Суміш спецій «Коломбо» - 1 ст.л.,
Сіль - за смаком,
Олія оливкова - 50 мл.,
Кінза

Склад суміші спецій «Коломбо»:

Червоний перець мелений - 1 ч.л.
Перець чорний - 1 ч.л.,
Тмін-1 ч.л.,
Коріандр мелений - 1 ч.л.,
Мускатний горіх (натертий) - 1 ч.л.,
Імбир мелений - 1 ч.л.,
Аніс - 1 ч.л.,
Кардамон мелений - 1 ч.л.,
Гвоздика мелена - 0,25 ч.л.,
Зерна гірчиці - 1 ч.л.,
Шафран - 1 ч.л.

 




Схожі кулінарні рецепти