Головне меню

Популярні рецепти

Яловичина "Святкова" з лісовими грибами і червоним вином

Яловичина "Святкова" з лісовими грибами і червоним виномЯловичина "Святкова" з лісовими грибами і червоним вином

Спосіб приготування

Пропоную Вашій увазі рецепт святкового м'яса, а тому візьмемо ми свіжу яловичу вирізку, вельми не дешеву, але приготувавши цю божевільно смачну страву не пошкодуємо про це ні крапельки.

Отже, м'ясо промити, обсушити паперовими рушниками.

Часник порізати пелюстками, як для буженини та за допомогою тонкого ножа, нашпигувати м'ясо. Натерти вирізку сіллю і перцем. Розкласти скибочки бекону (бекон можна взяти як сирокопчений, з ним смачніше, так і свіжу, тонко порізану грудинку) на робочу поверхню так, щоб вони злегка заходили один на одного.

Поперек смужок укласти яловичину, присипати шматок з усіх боків розмарином і щільно загорнути вирізку в бекон, перев'язати кулінарною ниткою або шпагатом (і мотузку, і кулінарну нитку з успіхом замінює нитка ... зубна, ось вже міцна штука, не порветься). Покласти рулет в холодильник.

 

Гриби свіжі або розморожені порізати довільно, але крупно. Цибулю нарізати півкільцями. Розігріти оливкове масло, обсмажити цибулю, додати гриби, обсмажувати разом хвилин 5, не більше, влити бульйон, довести до кипіння і готувати до зменшення обсягу в два рази. Влити вино, ще раз довести до кипіння, приправити сіллю і перцем. Зняти з вогню.

У відповідну за розміром форму викласти м'ясо, залити грибним соусом, закрити форму кришкою або затягнути фольгою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Взагалі орієнтуйтеся на свою духову камеру, мені знадобилося в ці святкові дні 1 година 30 хвилин для запікання, мабуть, не вистачало напруги, все пекли пироги, напевно.

Фольгу зняти і підрум'янити м'ясо.

Смачного!

Інгредієнти

Вирізка яловича - близько 1 кг
Гриби лісові будь-які свіжі або заморожені-300-400г (можна й печериці)
Бекон с/к або свіжий тонкі скибочки
Бульйон курячий, м'ясний або овочевий, в крайньому випадку вода - 200мл
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Часник - 2-3 зубчики
Вино червоне сухе - 200мл
Розмарин сухий - щедра щіпка або 2 гілочки свіжого
Олія оливкова - 2 ст.л.
Сіль за смаком
Перець чорний свіжозмелений щіпка




Схожі кулінарні рецепти