Головне меню

Популярні рецепти

Телятина в кавунових чатні - рецепт з фото

Телятина в кавунових чатні - рецепт з фото
Інгредієнти


Телячий стейк плечовий 800гр.
Часник 3-4 зубця.
Оливкова олія для смаження 2ст.л.
Для Чатні (пропорції оригіналу)
Кавун приблизно 2кг.
Цукор 1 1/2 (стакан 150мл.)
Рисовий оцет 1 1/2 (стакан 150мл.)
Вода 1 склянка 200мл.
Імбир 3ст.л натертих на крупній тертці.
Чорний перець горошок 2ч.л.
Гострий перець чилі (будь) 2 шт.еслі великий то 1 шт.
Сіль 1ч.л.





1.Для кавунового чатні нам знадобиться:

Кавун приблизно 2 кг.

2.Для кавунового чатні нам знадобиться +

Вода, рисовий оцет, сіль, цукор, перець чилі помитий, обсушений і порізаний (попередньо забравши насіння), почищений імбир і потертий на крупній тертці, чорний перець горошком.

3. Кавун помити, обтерти, розрізати на 4 частини, порізати на невеликі шматки і зрізати, перекласти в каструлю.

У нас кавуни продаються вже без насіннячок, якщо у вас з насінням, насіння видалити.

4. Додати в каструлю до порізаного кавуна воду, цукор, сіль, імбир, чилі, чорний перець горошком, оцет, дати закипіти, переключити вогонь на середину і варити приблизно 30-40 хвилин.

Кавун повинен стати як би прозорим.

5. Виходить приблизно 1,5 літра готового кавунового чатні.

Відливаємо приблизно половину для приготування м'яса.

6. Готуємо м‘ясо. М‘ясо помити і обсушити паперовим рушником.

7. Зрізати з м'яса по можливості всі плівки, вирізати і викинути кістки, нам знадобиться тільки м'якоть.

8. Налийте оливкової олії в сковороду, дати маслу розігрітися, додати часточки часнику, дати часнику випустити аромат (приблизно 5-6 секунд) і додати ...

9. ... М'ясо, обсмажити м'ясо на розпеченій сковороді до золотистої скоринки з двох сторін

10. до золотистої скоринки, смажити дуже швидко.

11. Потім додати приготовлену половину кавунового чатні, дати закипіти, накрити кришкою, зменшити вогонь на мінімум і тушкувати поки м'ясо не буде ніжним, а рідина не упариться в 3-4 рази, покриваючи лише дно сковороди, це приблизно 35-40 хвилин.

12. М'ясо, часник, імбир і кавун виходять як би закарамелезовані, незвичайно смачні, ніжні, гостро солодкі, ресторан відпочиває.




Схожі кулінарні рецепти