Головне меню

Популярні рецепти

Медальйони з телятини з фондю

Медальйони з телятини з фондю150 г сиру порізати невеликими шматочками, залити молоком і поставити в холодильник.

сир, що залишився і шинку дрібно порізати, змішати, додати яйце, посолити і поперчити за смаком і добре перемішати (начинка вийшла рідкувата, я б додала в неї ложку панірувальних сухарів або мелених горіхів в наступний раз, та й цілого яйця багато, можна використовувати білок, який залишається від яйця, який додається в фондю).

Телятину розрізати на товстенькі шматки поперек волокон і в кожному шматку зробити ножем кишеньку. Це найскладніший момент, тому що загальний шматок телятини, що була у мене, був нерівний, вузький, з нього важко зробити рівноцінні медальйони і ще складніше в них прорізати кишеньки, зручні для заповнення начинкою, вони виходять дрібними і довгими.

Перш, ніж кишеньки заповнювати начинкою, я їх обваляла в борошні, тому потім, коли вони будуть нафаршированими, це зробити важко.

Ну як змогла наповнила кишеньки начинкою і скололо їх зубочистками дерев'яними, хоча це і не передбачалося рецептом, але я підстрахувалася.

Фаршировані медальйони (буду їх так називати, хоча в моєму випадку це просто телячі шніцелі з кишеньками) обсмажувати на сковороді в розтопленому вершковому маслі з кожного боку, звичайно не по 2 хвилини, як пропонують, а по 6-7 до готовності.

Начинка при цьому поступово виплила у мене. Тому я випустила наступний етап: полити м'ясо коньяком і випарити на сильному вогні.

Просто потримала м'ясо пару хвилин під кришкою.

Для приготування фондю (сирного соусу) споруджуємо водяну баню: в каструлю з водою доведеної до кипіння, ставимо меншу каструлю (або миску) і викладаємо туди приготовлений сир з молоком.

Сир розплавляємо на мінімальному вогні, збиваючи його віночком, коли розплавиться, вогонь збільшуємо і вводимо жовток (я робила меншу кількість, тому в мене 1, за рецептом - 2, один за іншим), енергійно перемішуємо дерев'яною лопаткою і готуємо 2-3 хвилини до кремоподібної консистенції.

Медальйони радять подавати зі смаженими овочами, полити їх зверху сирним фондю.

Соус швидко густіє, тому подавати треба відразу ж.

Загалом, незважаючи на всі підводні камені, страва виходить цікавою і смачною.

Смачного!

Інгредієнти

450 г телятини (частина філе)
200 г твердого сиру (Маасдам)
50 мл молока
50 г вареної шинки
20 г вершкового масла
2 яйця
борошно для панірування
сіль, мелений чорний перець за смаком




Схожі кулінарні рецепти