Головне меню

Популярні рецепти

Рулет з яловичини з сиро-копченим окостом і овочевим соусом - рецепт з фото

Рулет з яловичини з сиро-копченим окостом і овочевим соусом - рецепт з фотоІнгредієнти:

Яловичина духова 600гр.
Окорок сиро-копчений 120гр в нарізці.
Морква 1шт. крупна.
Перець 1шт. червоний великий.
Цибулина 1шт.
Зелень кропу і петрушки.
Часник 1-2 зубчики.
Гірчиця зернова 2ст.ложки.
Гірчиця діжонська 1ст.ложка.
Борошно 1-2ст.ложкі.
Сіль, перець за смаком.
Оливкова олія для смаження.

1. Продукти, які нам будуть потрібні:

Духова яловичина 600гр.
Окорок в нарізці 120гр.
Гірчиця зернова і діжонська.

Овочі для соусу:

 

Морква, цибулина і великий червоний перчик.
Олія для смаження.

2. Шматок м'яса обмити, обсушити і розрізати впоперек, не до кінця ..

3. ... розкрити шматок м'яса як книжку.

4. Накрити харчовою плівкою (або поліетиленовим пакетом) і відбити плоским боком молоточка так, щоб вийшов великий прямокутний пласт.

5. Змастити гірчицею.

6. Розкласти на пласті м'яса скибочки окосту.

7. Згорнути щільним рулетом, обмотати ниткою, Натерти зовні сіллю і перцем, посипати з усіх боків борошном.

Обсмажити рулет на добре розігрітій сковороді з рослинним маслом з усіх боків (у першу чергу з боку шва)

8. Викладаємо рулет у форму для запікання. Моркву, перець і цибулю, почистити, крупно порізати і укласти у форму до м'яса, залити склянкою окропу. Форму закрити кришкою або затягнути фольгою. Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 град. приблизно годину.

9. Після закінчення часу дістаємо форму з духовки, овочі перекладаємо в блендер (з перцю треба зняти попередньо шкірку!) І подрібнюємо в пюре або протираємо овочі через сито.

10. Розбавляємо соус соком, що залишився у формі після запікання м'яса, до бажаної густоти. Додаємо дрібно посічену зелень і часник, перемішуємо.

Соус настільки хороший, що може запросто замінити гарнір до м'яса!

11. Рулет нарізаємо на порційні шматки.

Подаємо з соусом і картопляно-сирними пончиками.




Схожі кулінарні рецепти